Лекарската комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания в Перник подновява дейността си

Подновява се дейността на лекарската консултативна комисия (ЛКК) в Перник за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания, съобщи на пресконференция областният управител Кирил Стоев. От утре тя ще функционира в нов състав към Диагностично-консултативния център  (ДКЦ)-1.

За проблема сигнализира Йорданка Георгиева - директор на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование. По думите й, около 50 деца и ученици са останали без обслужване, свързано с отлагане на постъпването на деца в първи клас и насочване на ученици след седми и десети клас, всички със специални образователни потребности.

ЛКК функционираше и досега, но с ограничено работно време, заяви директорът на РЗОК д-р Йорданка Александрова. Наскоро се наложило прекратяване на дейността на комисията, което означавало пернишките деца да пътуват за тази услуга до София, поясни Георгиева. Проблемът бил решен веднага след намесата на областния управител.

ЛКК започва работа от утре, като ще приема граждани всеки ден от 12:00 ч. до 14:00 ч. до 27 май. След 1 юни комисията ще работи един или два пъти седмично, в зависимост от потребностите, каза директорът на ДКЦ-1 д-р Евгений Михайлов.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини