Община Перник представя фестивала „Сурва“ на международно изложение във Велико Търново

Община Перник представя фестивала „Сурва“ на XVII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, съобщи общинският пресцентър.

Всеки посетител може да се снима с истински сурвакар, облечен с уникален костюм на сурвакарската група „Йорданови Арт“. На видеостена се излъчват рекламни клипове и филми за забележителностите на града – Пернишката крепост, фестивала „Сурва“, Подземния минен музей, събития, които се провеждат в града. Община Перник издаде и нова рекламна брошура, подготвена специално за изложението.

На пернишкия щанд гостите на Велико Търново могат да се насладят на специален филм с виртуална реалност, който пренася посетителите в единствения на Балканите подземен минен музей. Сред първите, разходили се виртуално в музея, са заместник-министърът на туризма Мариела Модева и кметът на Велико Търново Даниел Панов, уточнява пресцентърът.

Участието на Община Перник в туристическо изложение цели да представи възможностите и перспективите за утвърждаване на Перник и региона като привлекателна туристическа дестинация.

 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини