Община Перник иска от Столична община право на прокарване на съоръжения в село Мърчаево

Община Перник иска от Столична община учредяване на право на прокарване на съоръжения на техническата инфраструктура в имот в село Мърчаево, съобщиха от Общинския съвет в Перник. Актът е необходим за реконструкция на пътя до Държавното ловно стопанство (ДЛС) „Витошко“, както и за изграждане на водопровод и канализация като част от пътя и от общата техническа инфраструктура.

В последните години има изключително засилен интерес към закупуване и застрояване на имоти в селата Рударци и Кладница,  както и в екоселището „Делта Хил“, отчитат от общината. За тях общинският път към ДЛС „Витошко“ е основна пътна артерия.

Големият интерес към района и бъдещите инвестиционни намерения изискват и изграждането на ВиК инфраструктура, която да обезпечи нарастващите нужди на населените места, смятат от община Перник. За целта е необходимо в обхвата на общинския път да се построи водопровод и канализация с дължина 3,9 км, както и да се реконструира трасето с дължина приблизително 6 км, като се гарантира надлежното му отводняване.

В момента шосето се използва като обходен маршрут до село Кладница заради пропадане на основния път.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини