Зеленски съобщи за 1300 убити украински военни от началото на войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес за първи път даде данни за военните загуби на страната си от началото на руската инвазия на 24 февруари, предаде УНИАН.

Зеленски съобщи за 1300 убити украински войници за 16 дни война. Според него са загинали и над 12 хиляди руски военни - десет пъти повече.

"От наша страна са загинали около 1300 военни, а от руска - над 12 хиляди. Един към десет. Не се радвам, че от тяхна страна загинаха 12 хиляди души", каза украинският президент. Той увери, че повечето руски войници не знаят защо се бият в Украйна, "защото им разказват за някакъв фашизъм".

Русия даде толкова жертви, "тъй като истината е на наша страна", добави украинският президент.

Антон Херашченко, съветник в министерството на вътрешните работи на Украйна, междувременно съобщи за трети убит руски генерал от началото на войната, предаде Асошиейтед прес.

Генерал-майор Андрей Колесников е загинал в битката за Мариупол, каза той.

Смъртта на Колесников не е потвърдена от руските въоръжени сили, отбелязва АП.

По-рано украинските сили обявиха, че са убили генерал-майор Андрей Суховецки, командващия Седма въздушнодесантна дивизия от руската армия, както и генерал-майор Виталий Герасимов.

Смъртта на Суховецки бе потвърдена неофициално от руски военни източници.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    1 0
    11:57, 13 мар 2022
    Дали някой се съмнява, този кудкудяка от някое филмово студио в щатите и насъсква абдалите? Иначе до седмица-две, в най-добрия случай, ще си другарува с Навални.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини