Германия предлага сътрудничество в областта на ВЕИ в опит да смекчи напрежението с Русия

Германският министър на икономиката Роберт Хабек иска да ангажира Русия икономически чрез сътрудничество в областта на възобновяемите източници на енергия, за да смекчи ескалацията на напрежението заради Украйна. Той заяви той в интервю за списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Трябва да мислим за нови бизнес области, които могат да помогнат и двете страни да излязат от това противопоставяне, каза Хабек , който също така е и вицеканцлер.

Водещи руски и американски дипломати се срещат днес в Швейцария, за да обсъдят напрежението около Украйна, след като разговорите между високопоставени лица миналата седмица не доведоха до пробив.

Германската външна министърка Аналена Бербок призова вчера Русия да избегне ескалация на ситуацията, предупреждавайки, че ако действа агресивно, ще се сблъска с редица санкции.

Германия е готова да защитава фундаменталните ценности в условия на противопоставяне, дори ако това означава да плати висока икономическа цена, коментира ден по-рано Бербок в Москва.

Относно възможността Русия да бъде изключена от международната система за плащания Суифт (Swift), Хабек, който е член на партията на Зелените, отбеляза, че няма смисъл да се изброяват абстрактно санкциите.

Той обаче добави, че това крайна икономическа санкция и целта му е деескалация на напрежението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    РЕусия може без немските БМВта, Германия не може без руския газ. С какво ще го замени, с фашкии?! С американски втечнен?! е що не го замениха когато цената стана тройна? Защото няма количества
Последни новини