Потребителите са свалили над 56 хиляди зелени сертификата в петък

Общият брой на свалените европейски зелени сертификати през интернет портала на Националната здравно-информационна система (НЗИС) през петъчния ден надхвърли 56 хиляди, съобщиха от пресцентъра на "Информационно обслужване". Най-активни са били изтеглянията в часовете между 9.00 и 13.00 ч., когато системата за генериране на сертификати е отчела средно 7500 свалени документи на час. До този момент са изтеглени общо над 1 255 млн. европейски сертификата. Общият брой на поставените ваксини в петък е почти 20 000.

Това е поредният ден, в който потребителите свалят активно генерираните им сертификати, въпреки продължаващите с нова сила и интензитет злонамерени действия от типа "отказ от услуга" (DDoS) срещу инфраструктурата на НЗИС. В следобедните часове екипите на "Информационно обслужване" са засекли нов мащабен опит за блокиране на работата на системата. В ранния следобед са били засечени близо 30 млн. заявки в секунда към интернет портала - https://www.his.bg/, което е безпрецедентна атака за България.

Няма опити за пробив и намеса в системата и изтичане на данни на потребители.

"Продължаващите втори ден злонамерени действия имат за цел да нарушат ваксинационния процес и са пряка заплаха срещу държавата и неуморната работа на медицинския персонал, който полага денонощни грижи за защита на българските граждани от COVID-19", заявява изпълнителният директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов. По думите му, компанията е осигурила възможно най-ефективната и модерна защита на инфраструктурата от подобни действия и успешно успява да отблъсне злонамерените атаки.

От понеделник, 25 октомври, след 14.00 ч. всички граждани, които са доказано преболедували COVID-19 с положителен резултат от направен антигенен тест и са регистрирани в Националния регистър за борба с COVID-19, могат да изтеглят своето удостоверение за преболедуване от интернет портала на Националната здравно-информационна система - https://www.his.bg/bg/dgc. Удостоверението за преболедуване ще важи само за територията на България и ще е с продължителност 365 дни от датата на първия положителен антигенен тест за COVID-19, информират още от пресцентъра на "Информационно обслужване".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ве
    Венци
    2 -3
    13:29, 23 окт 2021
    Тези богаташи-евреи искат с фалшиви ваксини да унижат християнските страни, защото ги е яд че Исус Христос е казал, че богатите не влизат в рая. Те са евреи - материалисти, наследници на фарисеите и книжниците осъдили Божия син на смърт. Богатите хора са една паплач - смотаняци, стиснати индивиди, те като хора не стават за нищо - те не са от народа, те нямат мечти, нямат сърце. Алчността е грях - за който Бог наказва поколения напред. Маркс и Енгелс - създателите на комунистическата идея също са евреи - тяхната идея е анти-християнска. Червената чума все още трови Северна Корея, Китай, Виетнам, Лаос, Куба. САЩ е масонска държава и се управлява от евреи. Евреите и масоните са виновни са почти всички злини в историята. Те ще горят в огненото езеро. И няма да наследят Земята, а сегашното им богатство е временно - щом не могат да създават нищо полезно за човечеството - по-добре да просят за хляб, отколкото да предлагат еврейската си отрова на развитите християнски страни. Аз мисля, че България е крайно време да излезе от ЕС и НАТО - тези организации желаят слаба България, те никога не са искали богата и просперираща България. Американците и германците са по-големи душмани от турците - те мразят българите повече отколкото турците. Тези две страни нямат никакъв интерес България да е добре. Затова: Долу ЕС !
    • )(
      )(
      2 -2
      15:10, 23 окт 2021
      Богатите хора са умните и предприемчивите хора, бедните хора са тъпите, некадърните и мързеливите като теб.
    • За
      Защо?
      0 -1
      15:23, 23 окт 2021
      Ти да не си от еврейски произход, че се засягаш? Ти забравяш че освен бедни хора има и средна класа. Ти твърдиш че средната класа не произвежда нищо? Богатите хора са грабители - те живеят на гърба на хора които им работят - и те оттам печелят без да се трудят. Да не си комунист или масон че се засягаш? Или пък може наполовина да си китаец - от къде да те знам какъв си? Ти спадаш в категориите на някои от споменатите? Те богатите хора са предприемчиви, но други им работят - и те от това печелят. Аз не ходя на работа - но си имам духовни занимания вкъщи - много хора все още не са виждали моите произведения - търся си публика - и това ще се случи някой ден. Ти твърдиш че син на работници и внук на земеделци - не може да е интелигентен. А богаташките синчета и дъщери са толкова тъпи - че родителите заплашват учителите да не пишат двойка на простите им деца в училище. Няма в историята велика личност, която да е била богата преживе? Това не го ли знаеш?
  • 2
    👎🏽
    👎🏽✈👎🏽
    1 -1
    21:41, 23 окт 2021
    След свалянето на зеления сертификат и да свалим и Румен Радев основния инициатор и подбудител на всенародната политическа и икономическа криза в България.
Последни новини