"Лиана" оплела трима бивши министри от БСП и ДПС

Снимка: mitnici.eu

"В разработката "Лиана" фигурират имената на трима бивши министри", обяви директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов.

"4 месеца работихме оперативно и бяха събрани данни за схеми и определени кръгове. Има министри и от БСП, и от ДПС", каза той пред БНТ.

Митничар №1 обаче отказа да назове конкретни имена на оплетени бивши членове на кабинета "Станишев".

"Стана ясно, че има теч на информация, но не мога да кажа откъде е изтекла информацията на ниво министър, заяви още той. Ако резултатите от СРС са вътре в разработката, ще стане ясно кой е, стига да не са унищожени", допълни Танов.

Dnes.bg припомня, че разработката "Лиани"/"Лиана" е водена от ГДБОП и бе насочена срещу "черни каси" на ДПС, които са се пълнели от така наречената дървена мафия.

"Лиани" е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин – началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, опозицията обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Има министри и от БСП и от ДПС

Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обяви, че парите от рушветите от дървената мафия са били събирани в брониран апартамент, който се намира на софийската улица "Позитано".

Впоследствие стана ясно, че отстраненият от поста бивш заместник-председател на ДАНС Иван Драшков е прикривал разработката.

Това била причината и за яростната реакция на лидера на ДПС Ахмед Доган, след като премиерът Сергей Станишев отстрани Драшков от поста.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини