На форум в Плевен осем световни учени представят най-новото в хирургията

На форум, организиран от Медицинския университет в Плевен, осем от водещите топ хирурзи в света ще представят последните тенденции в лапароскопската и роботизираната хирургия, съобщиха от висшето училище.

Оттам посочиха, че в Телекомуникационния ендоскопски център на университета от днес до 17 септември се провежда 18-ото издание на Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Научният форум е организиран под мотото "Blooming Colours of Medical Science".

Ключов момент от научната програма е виртуалният Симпозиум на Световната Асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия. На 15 септември в рамките на един ден водещите осем топ хирурзи в света ще представят последните тенденции в лапароскопската и роботизираната хирургия. Това ще стане чрез теоретична част от лекции и излъчване на Хирургия на живо - операции в реално време от Celevration hospital FL, USA.

Регистрираните участници в 18-ото издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари са 112. Те ще се представят с 48 доклада по тематични направления, сред които хирургия, ортопедия, урология, вътрешни болести, акушерство и гинекология, педиатрия, неврология, неврохирургия, психиатрия, фармация. Форумът ще посрещне виртуално участници от осем държави - Македония, Румъния, Украйна, Полша, Индонезия, Судан, Египет и Йордания. Традиционно конференцията привлича интересът на участници от всички медицински университети в страната.

За шеста поредна година в конференцията ще се проведе и "Есенно училище по иновации в медицината", в което ще се акцентира върху актуални проблеми и тенденции в консервативното и хирургично лечение на сърдечно-съдовите заболявания и рака на гърдата.

В хода на конференцията ще бъдат изнесени и поредица от лекции от видни представители на медицинската наука у нас и в чужбина като проф. Георги Момеков, д-р Осама Махмуд Ал-Одат и д-р Ивайло Ненов.

Във връзка с ограниченията, наложени от пандемията от COVID-19, конференцията ще се проведе в хибриден формат и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини