Радостин Василев за скандала "500k": Морален казус е

Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев определи случая с Татяна Дончева като морален казус. В кулоарите на парламента пред журналисти Василев посочи, че никой не му е предлагат подкуп и насочи журналистите да гледат интервюто му по телевизия 7/8, където разкривал всичко, което се е случило.

Всеки има право да тълкува фактите по свой начин, коментира лаконично Василев. "Не е важно на какво ми заприлича срещата с Татяна Дончева", заяви той, но въпреки това обясни, че му прилича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябва да бъде помолен да напусне неговия офис, защото час и половина слушал как обижда абсолютно всички.

ИТН обмисляли дълго време дали изобщо да направят тази отвратителна сцена достояние на обществото, но подтик за това дала самата Дончева - не спирала да обяснява как "Има такъв народ" е партията на Маджо, Орлин Алексиев, ДПС.

Не е имало други свидетели по време на разговорите с Татяна Дончева. Попитан разполага ли с доказателства за твърденията си, Василев заяви, че той няма листчета с написани имена - най-вероятно са останали у Татяна Дончева.

Това е маниер на поведение и трябва да се види този човек, който ги говори тези неща, какъв морал притежава и докъде е стигнал в политическото си инженерство, смята Василев. "Татяна Дончева счита ръководството на партията (на ИТН - б.р.) за ненормални хора и за хора тамагочита, които не са подходящи за водене не разговори." Споменала Ива Митева и казала, че тя няма лидерски качества и не можела да я използва за нищо. 

Споменала името на депутата Хиновски, говорила и за доста други измежду депутатите от ИТН.

Радостин Василев очаква да бъде потърсен от прокуратурата. "Ако госпожа Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще трябва да се сблъска с още по-тежката действителност", закани се Василев.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов този път бе лаконичен в кулоарите на парламента - на него му изглежда съмнително по принцип случващото се.

Не е изненадана обаче заместник-председателят на парламента и депутат от ИТН Виктория Василев: "Нищо изненадващо. Те по този начин са свикнали в продължение на много години, така да си формират мнозинства, правителства и всичко останало", коментира Василев скандала от последните два дни след "бомбата", хвърлена от Тошко Йорданов.

"Самият факт е, че са се опитвали чрез него (Радостин Василев - б.р.) да уговарят по някакъв начин да се цепят хора от парламентарната група, да излизат, да гласуват, не е окей. Какво е писало на листа никой не го интересува", коментира Василева.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини