Българските патриоти искат дерегистрация на ДПС

ВМРО и партньорите им от НФСБ и "Воля" ще блокират границата с Турция в деня на парламентарните избори - 11 юли. Освен това Българските патриоти са внесли и искане до главния прокурор Иван Гешев за забрана на Движението за права и свободи.

Това стана ясно на демонстрацита, организирана от войводите пред централата на ДПС в София на столичния булевард "Александър Стамболийски". Протестиращите блокираха с изпитания метод на пресичане на пешеходната пътека булеварда за около 5 минути, развявайки български знамена и скандирайки "Долу ДПС!", "Слуги на Ердоган" и др.

Повод за протеста е изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на визитата му в Турция, че "Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си."

"Още преди 30 години ние, българските патриоти, събрахме стотици хиляди подписи с искане Движението за права и свободи да бъде обявено за противоконституционно. През тези 30 години те два пъти бяха мандатоносители. Много от политическите сили, които се определят за демократични и бяха в предния срамен парламент, са управлявали с тях", заяви заместник председателя на ВМРО Искрен Веселинов.

ДПС е противоконституционна партия и трябва да бъде забранена. Искаме прокуратурата да сезира Конституционния съд, който да дерегистрира партията, заяви Юлиян Ангелов от ВМРО.

По думите на Ангелов позицията на Радев, който във вторник заяви, че Мустафа Карадайъ следва да "преосмисли значението на думата "Родина", е прекалено мека. Според него е трябвало турският посланик да бъде отзован, а Външно министерство да излезе с нота.

ВМРО и партньорите им от НФСБ и "Воля" ще блокират границата с Турция в деня на вота - 11 юли с цел да "предотвратят изборния туризъм", съобщи още вторият човек във ВМРО.

Освен това активисти на патриотите ще се включат в протеста срещу "София прайд", който ще се проведе пред НДК в събота по обед.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Az
    az
    13 -2
    15:37, 9 юни 2021
    Карадайъ излиза че е Турски шпионин, да бъде арестуван веднага.
    • 12
      12
      0 0
      21:57, 10 юни 2021
      Да му се сложи свинска глава върху неговата.
  • 2
    3,
    3,14
    8 -1
    16:16, 9 юни 2021
    Сега ви дойде на ум,че Възродителният процес на бай Тошо едно време е бил нужен за България!Ако не бяха "крясъците" на европейските изчадия,сега нямаше да има и един турчин в страната ни!Щяха наистина да са в своята родна Турция!
  • 3
    Свинята. Гагаузина. Или оня с лице на *** дето трябва да е в затвора.
    • Гъ
      *** написах
      2 -2
      16:38, 9 юни 2021
      сега чете ли се
    • Ja
      Jack Bauer
      3 0
      21:44, 9 юни 2021
      По-добре лъжепатриотите, отколкото вие, дето Родината ви не е България.
    • Ха
      Хайа
      2 0
      22:08, 9 юни 2021
      Тоя съм сигурен, че не е турчин, а ******
  • 4
    Ха
    Хайа
    1 0
    22:09, 9 юни 2021
    *******
  • 5
    Ха
    Хайа
    1 0
    22:09, 9 юни 2021
    Ром
Последни новини