Еколожка води листата на "Демократична България" в Перник, фермер се кандидатира за депутат

Еколожка води листата на "Демократична България" в 14-ти МИР в Перник. Перничанката Зорница Стратиева ще поиска за втори път доверието на съгражданите си след парламентарните избори на 4 април.

Зорница Стратиева е член на националната група по разработване на процедурите за прилагане на FSC стандарт в България. Занимава се над 10 години активно със защитата на околната среда. Била е доброволец в редица инициативи за обработка на данни за Натура 2000, реинтродукция на дивата коза на Витоша, участвала е и в проекти в Италия, Турция и Ирландия.

Едно ново име има в листата на "Демократична България" след предходния вот. Това е фермерът Венцислав Евгениев от село Лесковец, който работи по възстановяване на местната порода "брезнишка овца". "Още дядо ми е казвал - тая порода е най-стара, устойчива, не боледува, лесно се гледа, млякото и месото й са хубави", твърди Евгениев.

За гласовете на перничани с името на "Демократична България" ще се борят още зъболекарят Калин Соколов, енергетикът Георги Недев, общинският съветник от Радомир Емил Крумов, мениджърът Александър Колев, предприемачът Ирена Шаренкова и филологът Владимир Русев.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини