Стоян Мирчев за втори път оглави листата на "БСП за България" в Перник

Стоян Мирчев за втори път оглави листата на коалиция "БСП за България" в Перник. Той е внук на основния официален критик на Тодор Живков и режима му - проф. Стоян Михайлов, и син на социолога проф. Михаил Мирчев. Стоян Мирчев отново ще поиска доверието на перничани, като заяви, че се надява БСП да върне позициите си в региона с два спечелени мандата.

Втора в листата е перничанката Галина Василева, служител в международна компания. Тя е юрист и докторант по счетоводство, финансов контрол и анализ, в момента пише докторат за държавния бюджет. Била е международен секретар на младежкото обединение на БСП, член на Бюрото на младежките европейски социалисти и техен координатор по социалистическа икономика.

Трета позиция заема бизнесменът и лидер на АБВ в Перник Петър Първанов. Той е и дългогодишен председател на Управителния съвет на волейболния клуб "Миньор".

Председателят на Младежкото обединение на БСП в Перник Станислав Павлов е четвърти. На пета позиция е преподавателят в УНСС доц. Ташко Минков, който е председател на Общинския съвет на БСП в Трън.

Гражданската квота е представена от Добромир Загорски, наредил се на шесто място. Общо осем души са предложени в кандидат депутатската листа на "БСП за България", като последните две позиции заемат Василена Петрова и Цветелина Личкова от организациите на БСП съответно в Брезник и Трън.

Днес листата на кандидатите за народни представители от коалицията бе регистрирана в РИК Перник.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини