РЗИ-Смолян отвори зелен коридор с избор на ваксина

От РЗИ- Смолян припомнят, че на  5 и 7 май т.г.  има разкрит "зелен коридор" от 12 до 17 часа  с избор на ваксини на Пфайзер/Байонтек или АстраЗенека.

Реимунизациите ще бъдат преместени в работни дни, за което лицата ще бъдат информирани от имунизационните кабинети, където са направени първите дози.Трудноподвижните хора в областта, заявили желание да се ваксинират ще бъдат уведомени по телефона за посещение от мобилните екипи на РЗИ-Смолян, МБАЛ-Девин и МБАЛ-Златоград.

Ваксинацията с препарата на "АстраЗенека" продължава с условието, че няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск за тромбоза. Всички лица, получили първа доза от ваксината на "АстраЗенека" да могат да се ваксинират с втора доза от същия препарат.
Лицата с първа доза, които не желаят да се реимунизират с "АстраЗенека", могат да получат доза от "Пфайзер" не по рано от 84 дни от първата игла и следва да се запишат за ваксиниране в НИС.

Преболедувалите COVID-19  могат да се ваксинират три месеца след преболедуването.

От 10-ти май ще е възможно записване за ваксиниране през електронната здравна система, с право на избор на ваксина, допълват още от РЗИ-Смолян

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини