Пламен Димитров: Политиците си гледат интереса, а 3 млн. българи ще останат без подкрепа

„Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31 май. От 1 юни започва реална заплаха и за работещите, и за бизнеса... Бюджетът можеше да се актуализира преди две седмици. Ако не се актуализира, няма да има пари за хората на първа линия, няма да има средства за подкрепа на заетостта. Защо? Защото политиците си наддават егото, всеки гледа партийния си интерес. Това е скандално. Трябваше да се намери решение. Защото 3 млн. българи ще останат без подкрепа“. За това предупреди пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Ден преди празника на труда 1 май синдикалният лидер посочи исканията - минималната работна заплата да върви нагоре с ускорени темпове, а средната с поне 12-13% годишно. 

„До 2025 година искаме минималната заплата да достигне заплатата за издръжка. 1110 лева нетно са нужни всеки един от двамата родители да носят вкъщи, за да осигурят парите за издръжка... След 30 години преход българите трябва да усетят, че и с минималните си доходи могат да живеят прилично“. 

В предаването „Хоризонт за вас“ Димитров припомни, че колективното договаряне примирява позициите - интересите на бизнеса да печели повече и интересите на работниците да получат достойно заплащане. Той коментира и темата за Националния план за възстановяване и устойчивост. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Кн
    кнсб со мошенници
    13 -6
    18:24, 30 апр 2021
    До вчера подпираха тулупа.
  • 2
    До
    долу БСП
    4 -4
    22:35, 30 апр 2021
    Да е жива и здрава бившата седесарска и сегашна шефка на столетната партия на червените боклуци че ще ги затрие и скоро няма да ги има в парламента както царската партия.
  • 3
    Въ
    възмутен
    4 -2
    11:57, 1 май 2021
    скрий се бе папуняк до вчера правеше свирки на бай хуя , сега изведнъж много се загрижи за работниците. с митю педала трябва да ви пратят за санитари в някоя ковид болница та да има поне някаква файда от вас - продажни мекерета.
  • 4
    77
    777
    8 -1
    08:28, 2 май 2021
    Какви синдикати, каква загриженост - елате в Хасково да видите как синдикални лидерки ще си изпотрошат краката да събират подписки в защита на душевно болни директорки! Синдикати ви е само името - иначе сте само в защита на тиранките. Всички позьорки - боли ва само за членския внос и да се мазните на лудото! Заслужавате да опитате от настроенията, крясъците, заяждането и бруталната агресия на любимата си луда директорка - без почивка за вас! Щото не вярвате и отричате!

Още новини

Последни новини