Светът на модата загуби Албер Елбаз

Изображение 1 от 3

    Модният дизайнер Албер Елбаз почина в следствие на усложнения от COVID-19 този уикенд в Париж.

    Той стана известен най-вече с работата си за френската къща Lanvin, на която беше креативен директор между 2001 г. и 2015 г.

    Елбаз е роден в Казабланка, Мароко, в еврейско семейство. Детството му преминава в Израел, а на 24-годишна възраст заминава с 800 долара в джоба в Ню Йорк, за да преследва кариера като моден дизайнер.

    Работи основно в Париж - първоначално за Guy Laroche, след това като креативен директор на Yves Saint Laurent, а след това идват и 14-те му години в Lanvin. Сред почитателите му са Никол Кидман, Натали Портман, Клои Севини, София Копола.

    По повод собствения му бранд AZ Factory, който създаде през 2019 г., той каза пред The New York Times: "Зададох си въпроса какво бих искал да нося, ако съм жена. Нещо удобно. Нещо забавно. Нещо, което ми дава възможност да изям голямо парче торта."

    Новината за смъртта на Албер Елбаз, който си отиде на 59-годишна възраст, натъжи десетки известни личности, които са имали възможността да работят с него през годините. Ким Кардашиян бе една от първите, която сподели снимки с дизайнера и му благодари за всичко.

    <

    Източник: LifeStyle

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини