Pixel 5a 5G е официален и крайно недостъпен

Google опроверга многобройните слухове, че предстоящият Pixel 5a е отменен, и заяви, че очаква да пусне апарата по-късно тази година. Очевидно се касае само за една версия от бюджетната серия, но по-интересна е нейната наличност или липсата на такава.

Оказва се, че Pixel 5a е предвиден за пазара само в две страни, а именно САЩ и Япония. По този начин огромната част от потребителите по света няма да имат достъп до телефона. Това леко напомня зората на устройствата Nexus, които Google продаваше само в САЩ и само онлайн.

Досега се считаше, че известният с кодовото име barbet Pixel 5a няма да види бял свят заради глобалния недостиг на чипове. По този начин специалистите смятаха, че Pixel 4a и Pixel 4a 5G ще водят телефония каталог на Google до края на годината.

Предполага се, че Pixel 5a ще бъде почти идентичен по дизайн на сегашното поколение Pixel телефони, но не сме сигурни какво точно ще се крие под неговия капак. В частност мощен чипсет от Qualcomm изглежда под въпрос, тъй като компанията и нейният производствен партньор Samsung имат проблеми с доставките и предпочитат да слагат чиповете във високобюджетни модели, където печалбата е по-голяма.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.05.2021

Последни новини