Приятелството на аутсайдерите - отношенията между принц Филип и лейди Даяна

Кралският биограф Ингрид Сюард, която посвети новата си книга на живота на принц Филип, разказа как са се развивали отношенията между съпруга на Елизабет II и снаха ѝ, принцесата на Уелс. Херцогът на Единбург почина миналия петък малко преди да навърши 100 години. Погребението му ще се състои този уикенд. За траурното събитие дойде и принц Хари.

Филип прекрасно разбра какво преживява Даяна и ѝ помогна да се адаптира към новата си роля. Поради подобна ситуация принцът на шега нарече себе си и лейди Ди „аутсайдери“ на кралското семейство, защото основната им задача е да подкрепят монарха.

Според Сюард „на безкрайните вечери принцесата седеше до Филип, който се грижеше за нея“. Приемите в Balmoral бяха особено непоносими за Даяна: тя смяташе атмосферата им за „задушаваща“.

Приятелството на „аутсайдерите“ продължи и след излизането на биографията на принцесата на Уелс (1992), която описва колко трудно ѝ е да е омъжена за Чарлз. Вярно, Елизабет и Филип събраха семеен съвет, по време на който принцът помоли наследниците „да мислят за децата, монархията и страната, а не за личните им проблеми“.

Херцогът също започва да пише писма до Даяна, надявайки се да ѝ повлияе и да я накара да погледне фактите. В някои от съобщенията си той отбелязва: „Не мога да си представя, че някой със здрав разум ще ви напусне заради Камила... Ще направя всичко възможно да помогна на вас и Чарлз. Но съм готов да призная, че не съм много добър в това да бъда семеен съветник.“

В крайна сметка Филип спря да подкрепя Даяна, разочарован от поведението й: самата принцеса започна да изневерява на съпруга си. „Той осъзна, че поведението на Даяна има пагубен ефект върху монархията“, добави Сюард. „Тя също спря да обича Филип, като смяташе, че е невъзможно да се справи с него. Можеше да бъде забавен гост, но като тъст беше твърде осъдителен.“

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
07 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
07 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
07 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
07 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
07 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
07 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
07 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
07 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
07 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
07 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
07 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
07 май 2021
Последни новини