Мобилен пункт събира днес опасни отпадъци в Перник

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде днес на територията на Перник, съобщава общинският пресцентър. В часовия интервал от 10.00ч. до 13.00ч. той ще бъде разположен в центъра на града на ул. "Физкултурна", а от 13.30ч. до 16.30ч. в кв. "Изток", пред кметството на ул. "Благой Гебрев".

Домакинските отпадъци, които перничани ще могат да изхвърлят, са фармацевтични продукти /лекарства с изтекъл срок на годност/, мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди и други. Със сключването на договора с предмет на действие "Организиране на мобилни събирателни пунктове за приемане за последващо третиране на опасни битови отпадъци в две кампании" Община Перник стана част от функциониращата от 2014г. Национална система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата.

С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови отпадъци и замърсяването на околната среда, уточнява пресцентърът.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини