ХV международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник ще се състои онлайн

Петнадесетото издание на международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник ще се проведе онлайн - чрез изпращане на видеозаписите на участниците, съобщиха от Двореца на културата. Заявки за участие се приемат до 20 април, конкурсът ще се състои от 14 до 16 май. Проявата се организира от Обединената школа по изкуствата в Двореца на културата, с подкрепата на община Перник.

В надпреварата могат да се включат млади изпълнители на класически музикални инструменти - индивидуално и в камерни формации. Те се явяват в две категории - любители и възпитаници на специализирани музикални училища.

Кандидатите ще участват в три раздела - пиано и акордеон, струнни инструменти, духови и ударни инструменти. Конкурсната програма включва свободно избрани две или повече произведения с различен характер в рамките на посоченото времетраене.

Всички участници ще получат грамоти. За всяка възрастова група и категория се присъждат дипломи и медали за I, II, III място, дипломи за поощрения. По традиция ще бъде връчена и награда на кмета на Перник "Grand prix" - статуетка и парична сума от 500 лева за изключително ярко дарование. Ще бъдат отличени най-малките участници, ще има приз за най-добър корепетитор, за високи педагогически постижения и др.

Институт Сервантес в София и отдел "Образование" към посолството на Кралство Испания у нас предоставят специални награди за изпълнение на творби от испански или ибероамерикански композитори.

Конкурсът ще бъде открит на 14 май от 18:00 ч. в Двореца на културата. В тържествения концерт ще участват носителите на наградата на Камерен оркестър "Орфей" и наградата на местния духов оркестър от XIV Международен конкурс през 2019 г. Концертът ще се състои, само ако актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки позволяват.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини