Приложение на Samsung превръща iPhone в Galaxy

Samsung изглежда толкова уверена в предимствата на своя One UI интерфейс, че реши да го предложи на собствениците на iPhone. Компанията пусна услуга, което превръща iPhone в смартфон Galaxy.

Безплатното уеб приложение iTest позволява на потребители на iPhone да тестват интерфейса на Samsung на своите смартфони. След инсталиране и активиране на приложението, iPhone потребителите ще имат пълно копие на обвивката One UI с всички стандартни приложения.

Дори темата на работния плот може да се промени лесно. Все пак, потребителите, които експеримент с iTest на iPhone, нямат възможност да използват пълноценно приложенията – те са там само с рекламна цел и тяхната функционалност е силно ограничена.

Очевидно Samsung форсира усилията си да спечели клиенти на iPhone, коментира 9to5Mac. С проекта iTest корейският производител предлага на потребителите на iPhone да „опитат вкуса на Samsung” чрез уеб приложение, което симулира изживяването в Android.

При влизане в сайта iTest потребителят бива подканен да добави уеб приложението към началния екран на своя iPhone. След като направи това, той може да стартира приложението точно както всяко друго и да получи интерфейса на Android.

Експериментът е доста впечатляващ и върши добра работа по възпроизвеждане на изживяването с Android и Samsung Galaxy на iPhone чрез уеб приложение. Потребителят може да прави доста неща, включително да разглежда Galaxy Store, да променя теми, да изследва приложението Samsung Camera и много други.

Но докато цялостното симулирано преживяване е впечатляващо, много от приложенията позволяват само разглеждане на началния екран, има и технически ограничения за уеб приложенията.

Уебсайтът iTest е забелязан за първи път в Нова Зеландия, но вече е достъпен по целия свят. Няма да е изненада, ако скоро Samsung превърне iTest изживяването в световна маркетингова кампания.

iTest идва, след като през януари Apple заяви, че серията iPhone 12 е стимулирала прехода на потребители от Android към iPhone. Имайки това предвид, е лесно да се разбере защо Samsung сега засилва опитите си да насочи потребители на iPhone към Galaxy.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини