Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. на общини, Перник пак е в списъка

Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. за подпомагане на общини. Средствата са за изграждане на улици, детски градини, водна инфраструктура, обновяване на училища и храмове.

"Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще", заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Най-много средства се превеждат по бюджета на община Велинград – 4.5 млн. лв. Те ще отидат за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Света Петка и Грашево. Кметът на община Велинград Костадин Коев е от ГЕРБ.

Община Гърмен получава 1.105 млн. лв. за корекция на дере в село Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище "Христо Ботев" в село Долно Дряново. Кмет на Гърмен е Феим Иса от ДПС.

Допълнителните трансфери по бюджета отново получава и община Перник, този път в размер на 360 хил. лв. Средствата са за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. "Църква" до село Кралев дол. Това е поредният транш за Перник, като през миналия месец общината получи трансфери от държавния бюджет за около 10 млн. лв. Кметът на Перник Станислав Владимиров е от БСП, но е приятел с премиера Бойко Борисов и остро критикува лидера на социалистите Корнелия Нинова. 

Близо 132 000 лв. получава Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в ремонта на храм "Св. Петка" в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към църквата и за реставрация на храм "Св. Николай" в село Долни Романци, община Брезник. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква "Св. Николай" в село Долна врабча, община Земен и за довършителни дейности на храм "Св. Иван Рилски" в село Гърло, община Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3.2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица в урбанизираната територия на града.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини