Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. на общини, Перник пак е в списъка

Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. за подпомагане на общини. Средствата са за изграждане на улици, детски градини, водна инфраструктура, обновяване на училища и храмове.

"Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще", заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Най-много средства се превеждат по бюджета на община Велинград – 4.5 млн. лв. Те ще отидат за изграждане на три детски градини в селата Кръстава, Света Петка и Грашево. Кметът на община Велинград Костадин Коев е от ГЕРБ.

Община Гърмен получава 1.105 млн. лв. за корекция на дере в село Хвостяне и 457 хил. лв. за изграждане на физкултурен салон към Обединено училище "Христо Ботев" в село Долно Дряново. Кмет на Гърмен е Феим Иса от ДПС.

Допълнителните трансфери по бюджета отново получава и община Перник, този път в размер на 360 хил. лв. Средствата са за изграждане на довеждащ водопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. "Църква" до село Кралев дол. Това е поредният транш за Перник, като през миналия месец общината получи трансфери от държавния бюджет за около 10 млн. лв. Кметът на Перник Станислав Владимиров е от БСП, но е приятел с премиера Бойко Борисов и остро критикува лидера на социалистите Корнелия Нинова. 

Близо 132 000 лв. получава Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в ремонта на храм "Св. Петка" в Брезник с цел възстановяване на килийното училище към църквата и за реставрация на храм "Св. Николай" в село Долни Романци, община Брезник. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за средновековната църква "Св. Николай" в село Долна врабча, община Земен и за довършителни дейности на храм "Св. Иван Рилски" в село Гърло, община Брезник.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството отпусна и 3.2 млн. лева на община Белово. Средствата са за неотложни възстановителни работи за корекцията на река Яденица в урбанизираната територия на града.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини