Италия задължава медиците и фармацевтите да се ваксинират, ако не - без заплата

Италия задължава здравните работници да се ваксинират срещу COVID-19. 

В указ, одобрен от правителството на премиера Марио Драги, се казва, че всички медици, както и работещите в аптеките, трябва да се имунизират. Тези, които откажат да се ваксинират, рискуват да бъдат отстранени от длъжност и да бъдат оставени без заплащане за остатъка от годината, съобщи бТВ. 

Мярката цели гарантирането на защитата на най-уязвимите пациенти в здравните заведения.

Наскоро в Италия бяха открити огнища на заразяване с коронавирус в здравни заведения, в които здравните работници отказват да се ваксинират срещу вируса. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ис
    Историк
    7 -2
    09:36, 1 апр 2021
    Нека не забравяме, че Италия е родината на фашизма!
    • Го
      Говорим
      0 0
      14:40, 1 апр 2021
      За Указ на Министър Председателя,одобрен от Правителството,а не за заповед на някоя си т.и.к.в.а или здравен Пинокио! Т.е. няма нарушение на Конституционните права, както например за неплатени глоби или за алкохол да смъкнеш регистрационните табели на чужд собственик на автомобил!
  • 2
    Да
    да
    6 -2
    09:58, 1 апр 2021
    Както казах идиотите за да си пласират отровите почнаха да нарушават гражданските права.Сега медиците ако са хора на място ще напуснат масово ама уви робите са си роби.Добре дошли в новия световен ред
  • 3
    На
    Наблюдател
    6 -1
    12:10, 1 апр 2021
    Следват Игрите на Глада в Световен мащаб!!!Следващата фаза на Робството!!!Живеем в Епохата когато Конспиративните Теории стават истински!!!
Последни новини