Подпалвач изпепели 8 таксита на асеновградчанин

Изображение 1 от 4

    Малко след полунощ на 24 март на тел 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, но въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изгорели 6 превозни средства с различни марки, а по други две - бус и лека кола, щетите са частични, съобщават от Областна дирекция на МВР в Пловдив .

    Установено, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги. Кризата около коронавируса засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина.

    Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица "Васил Левски" и се виждат покрай пътя още при влизане в село Ягодово.

    Часове след инцидента е задържан 27- годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа. Мъжът няма криминални регистрации.

    Пред разследващите е признал механизма, по който е извършил подпалването на колите - използвал запалителна течност- смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал.

    Коментари в сайта

    Последни новини