71 килограма отпадъци откриха в стомаха на скитаща крава в Индия

В стомаха на скитаща крава, получила ветеринарна помощ след пътен инцидент в северната част на Индия, бяха открити 71 килограма отпадъци, повечето от които пластмасови, предаде Франс прес.

Около 5 милиона крави скитат свободно из индийските градове, като се изхранват предимно с големите количества отпадъци, захвърлени край пътищата.

Според представители на организацията "Хора в помощ на животните" в гр. Фаридабад в щата Хариана, които лекували пострадалата крава след инцидента, един от ветеринарите забелязал, че коремът й е прекомерно издут. След 4-часова хирургическа операция, която не успяла да спаси живота й, ветеринарите извадили от стомаха на кравата всякакви предмети - пирони, пластмаси, топчета, дори и мрамор. Общо - 71 килограма боклуци. По думите на ръководителя на организацията "Хора в помощ на животните" Рави Дубай находката предизвикала истински шок сред ветеринарния екип.

"По време на моя 13-годишен професионален опит, това е най-голямото количество отпадъци, изваждано някога от стомаха на крава", коментира Дубай.

Предишните рекорди варирали около 50 килограма.

"Кравата е едно свещено и много тачено животно в Индия, но никой не се грижи за съществуването на тези създания. Във всички наши градове те се изхранват с отпадъците, които ние изхвърляме", подчертава Дубай.

Кравите са почитани от хиндуисткото мнозинство в страната. Прилагането на много строгите закони за тяхната защита, гласувани от националистическото правителство на премиера Нарендра Моди, доведе до увеличаването на броя на скитащите на свобода животни. Фермерите предпочитат да изоставят възрастния или сакат свой добитък, вместо да го закарат в кланиците. Експертите са убедени, че големи количества пластмаси могат да бъдат открити в повечето живеещи на свобода крави в Индия. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    13
    13
    1 0
    13:20, 6 мар 2021
    И кравите им с цигански манталитет .
Последни новини