В БСП имали сигнали за купен корпоративен етнически вот

    Вече има сигнали от няколко населени места в Хасковска област, че се пазаруват гласове. Става въпрос за корпоративен етнически вот. За това сигнализира водачът на кандидат-депутатската листата на Коалиция „БСП за България" в 29 МИР-Хасково -Велизар Енчев. Претендентът за следващото НС, който е от гражданската квота, уточни че се събират все още данни по тези сигнали, които по-късно ще бъдат подадени в Прокуратура.

    Смяната на модела на управление на държавата ще е основната задача пред листата на Коалицията, посочи още водачът на листата.

    „Това са не само парламентарни избори, а избори на които трябва да се реши най-важното: ще се смени ли модела на управление на България. Ще се разруши ли веднъж завинаги или поне да започне процесът по демонтиране на феодалния модел на управление на общините в България. Този модел е видим навсякъде, с малки изключения. Публична тайна е, че между 20 и 30 процента от европейските и обществените поръчки отиват в т.ака наречените "черни каси на управляващата каста в България. Затова важна цел е и борбата със социалното неравенство. Хасково е една от областите в страната, в които това социално неравенство е най-видимо и то е основа за т.на. корпоративен етнически вот ", посочи Енчев.

    В качеството си и на говорител на Обединените пенсионерски организации Велизар Енчев каза още, че приема като лична кауза подобряване живота на хората от третата възрасти увеличаването на пенсиите им. „ В България е необходимо да има реституция на труда на всички хора, дали своята дан за изграждането на тази държава“, подчерта той.

    Областният координатор на БСП Емилия Масларова представи и останалите 15 претенденти за 45 НС от региона на Хасково: втори е Михаил Лисков, три мандата кмета на Харманли; настоящите депутати: Виолета Желева, и Смиляна Нитова са на трета и четвърта позициция. На пето място е адвокатът Десислава Костова от Димитровград, която е председател на Тракийския младежки съюзи и е в кандидат-депутатската листа за Хасково от гражданската квота. На шесто място е председателят на общинската организация в община Симеоновград – Никола Георгиев, на седмо е общинската съветничка от Харманли Диляна Комитова. На осмо място от гражданската квота е почетният гражданин на Хасково Димо Костов Стратиев- олимпийски медалист, дългогодишен треньор по борба. На 9-та позиция е инж.Атанас Атанасов, на 10-та- Емил Димитров, председател на младежкото обединение в областта, юристът Богдан Кирилов, който е представител на социалистите в Общинския съвет на Хасково, е в листата на 11-то място. От гражданската квота на 12-та позиция е адвокатът от Хасково Иван Педев.

    На следващите позиции са: на 13-то място - Иван Ганев, инженер химик, на 14-то -Божидар Драганов, икономист, на 15-то място в листата на БСП от региона на Хасково за влизане в новия Парламент ще се бори политологът Нина Николова, а отговорникът за областта от централата на партията и член на НС-Ленко Петканин ще участва на 16-то място.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Въ
      Въх марии
      16 -10
      16:24, 1 мар 2021
      Крадеца вика дръжте крадеца!
      • Ha
        Haha
        16 -16
        16:45, 1 мар 2021
        Ей трол изсипан гласове купуват само герб и дпс и това го знаят и малките деца
      • До
        До Haha
        6 -4
        18:19, 1 мар 2021
        Належащо е да си закупиш Букварче за 1-ви клас, че истинските тролове си проличавате по грамотността!
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      18 -4
      17:23, 1 мар 2021
      Велизар Енчев- Изтъкнат български пополист.Партиен номад експерт в играта "тука има-тука нема", доносник на политическата милиция позната като ДС, дошъл в Хасково с основната помощ на навигацията на Гугъл, убедителен като телефонен измамник. Надежда всяка тука оставете!
    • 3
      Ве
      Венко
      14 -2
      17:25, 1 мар 2021
      Кой купува по време на избори?Тоя дето има пари.В кого да парите? И кои гласове основно се купуват- в махалата.Нека се направи извадка от последните няколко избора и ще се види истината.
    • 4
      Pe
      pepelanka
      11 -1
      18:30, 1 мар 2021
      толкова млади има стига сте избирали само пенсионери докога ще изкарат те има наши и ваши забравихте ги младите къде са
    • 5
      Eh
      Eho
      2 -2
      21:34, 1 мар 2021
      За едни 120 лв се говори

    Още новини

    Последни новини