Ще спечели ли Мария Бакалова “Златен глобус”?

Остават само няколко часа до 78-ата церемония за наградите„Златен глобус" –  първото значимо събитие тази година. Тя ще бъде предавана от двете крайбрежия на САЩ, а водещите на шоуто Тина Фей и Ейми Полър за първи в историята на наградите няма да се намират в едно и също помещение. Фей ще предава на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър ще бъде в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс, Калифорния, където обичайно се провежда церемонията.

Заради пандемията присъстващите гости ще са съвсем малко – ще можем да гледаме церемонията онлайн.  Очакваме я очакваме с нетърпение, защото за първи път сред номинираните има и наша сънародничка – талантливата Мария Бакалова.  Тя ще се конкурира с Кейт Хъдсън (Music), Мишел Пфайфър (French Exit), Розамунд Пайк (I Care A Lot) и Аня Тейлър-Джой ("Ема").

Много медии й предричат да спечели престижната статуетка – сп. Variety прогнозира, че Мария не само да грабне статуетката, но и ще бъде номинирана за „Оскар“. Ако победи, тя ще бъде най-младата носителка на „Златен глобус“ за най-добра главна женска роля в комедия или мюзикъл, както и третата в историята,  която ще  спечели тази категория с дебютното си изпълнение след Барбра Стрейзънд във „Смешно момиче“ (1968) и Джули Андрюс в „Мери Попинз“ (1964). Ако пък получи номинация за „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса, Бакалова ще е едва втората актриса в историята на киното, която е отличена със "Златен глобус" за главна роля, и номинирана за второстепенна от Оскарите. 

Vulture също предрича победа за българката – „След като Мерил Стрийп не беше номинирана за The Prom, това състезание стана много по-лесно за предсказване. От Глобусите оценяват достатъчно високо Бакалова, за да я преместят в категорията за водеща роля (тя се бори за поддържаща навсякъде другаде), а българката се усеща като тип победител, който гласуващите искат да видят на сцената", пише изданието.

На нея залагат и от New York Times– „Бакалова изнесе едно от убедителните представления за годината като дъщеря на Борат и въпреки че ще бъде предложена за поддържаща актриса за наградите "Оскар", комедийните/музикалните категории за "Златен глобус" й предлагат отлична възможност да се хвърли във водещата надпревара и да грабне наградата. Над шепа претенденти с далечни надежди на Оскар тя е добра колкото злато“.

Бакалова е омаяла и букмейкърите, които обикновено познават победителите. Коефициентите в сайта Oddschecker са изцяло в подкрепа на българката – над 67 процента от потребителите залагат, че тя ще спечели. В същото време някои холивудски медии смятат, че бургазлийката ще грабне „Златен глобус“, но ако зависеше от тях, биха гласували за други актриси. 

Журито „обича да помазва бъдещи суперзвезди, а Бакалова е готова да ги взриви", посочва редакцията на Entertainment Weekly, които очакват Мария да спечели, но най-много харесват превъплъщението на Аня Тейлър-Джой  в "Ема".

Джой е фаворит и на IndieWire, които биха наградили нея, но отново очакват Бакалова да спечели. „Историята за пътя към славата на непозната българска актриса като дъщерята на Борат е неустоима. Завръщането на филмовата звезда Пфайфър във French Exit също е в зоната на комфорт на HFPA (Асоциацията на холивудската чуждестранна преса, която избира победителите, бел.ред), но в тази политическа година Бакалова ще спечели", пише редакторът на IndieWire Ан Томпсън.

Кинокритикът Дейвид Руни, част от The Hollywood Reporter, дава гласа си за Мишел Пфайфър, но също предрича победа за Мария. Същото предвижда и неговият колега Питър Тарвър, макар неговата фаворитка да е Розамунд Пайк за ролята ѝ в I Care A Lot. Към мнението му се присъединява и лайфстайл сайтът The Wrap.

Междувременно Мария Бакалова даде интервю пред Асошиейтед прес, в което отправи послание към сънародниците си: „Тук сме за толкова малко време и светът ще продължи. Затова наистина трябва да се обичаме, да се подкрепяме“, заяви младата актриса. "Трябва наистина да се опитаме да сме по-добри и да се обичаме повече. Да имаме големи мечти и да поемаме рискове, нямаме нищо за губене. Човек може да падне, разбира се, но ако скача, може и да полети. Затова поемете риска!".

Церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" започва в 03:00 ч. българско време. Можете да го гледате в ефира на NBC или в живото предаване в сайта на CBS ТУК.

Източник: https://momichetata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини