Заведения, игрални зали, учебни центрове и школи отварят от 1 март (заповед)

От 1 март се разрешават присъствени занимания в обучителни центрове и школи, извънкласни дейности и занимални. Това става със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Със същата заповед се разрешават посещенията на заведения за хранене и развлечения, както и игрални зали и казина. Може да се възобнови и груповият туризъм в страната, става ясно от заповедта.

Разрешава се провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19.

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.

Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Между 6:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са: да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

В часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

Разрешава се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

Заповед № РД-01-132/26.02.2021 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Co
  covid
  6 -3
  20:15, 26 фев 2021
  Заболяемостта и смъртността се увеличават, щели да отварят заведенията.
  Гербаджийско безхаберие.
 • 2
  Ан
  антимишок
  6 -1
  08:53, 27 фев 2021
  Хасовската болница е пълна,местата на гробищата свършват,траурните агенции не смогват да погребват умрелите но пък ББ е решил да отваря всичко!!!Помните ли че миналата година ГЕРБ емитира държавни ценни книжа(т.е взе заем) за 6.3 милиарда лева-за борба с пандемията и последствията от нея!До сега на болници,лекари и спрели или намалили дейността си фирми са дадени по-малко от 1 милиард като немалка част от тези средства са отпуснати от ЕС!А другите поне 5.5 милиарда бяха похарчени ударно...само на Шкембе войвода отпуснаха 1,4 милиарда за "модернизирането на армията",платиха и по 1,3 милиона лева на километър за РЕМОНТ на магистрала Тракия.....и други "крайно належащи дейности"....И сега видите ли цар Тиква 1 Банкенски ще отваря ВСИЧКО защото нямало пари да плаща вече.....
 • 3
  Ам
  Аман !
  0 0
  09:34, 28 фев 2021
  В Хасковската игрална зала МБАЛ печели само ЕДИН !!!
 • 4
  11
  111
  2 -1
  16:29, 28 фев 2021
  Пародия на здравеопазване еденици от тези медецински работници си засложават заплатите като се започне от тези които приемат сигнали на телефон 112 защото са апсолтно не компетентни, и се мине през шофьорите на линеики и се стигне до началниците на болници и министър на здравеопазване изказвам мнение от личен жесток опит.

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини