Virgin Galactic определи нова дата за излитането на Spaceship

Компанията "Върджин галактик" на британския милиардер Ричард Брансън възнамерява да проведе през месец май нови тестове на апарата си "Юнити" от серията "Спейсшип-2", съобщава сайтът на корпорацията.

По-рано се очакваше стартът на полетните изпитания да бъде даден на 13 февруари в Ню Мексико, но той беше отменен един ден по-рано.

Тогава от "Върджин галактик" отбелязаха, че им е нужно допълнително време за осъществяване на някои технически проверки.

От публикуваното съобщение става видно, че новият полет е заплануван за месец май. В хода на изпитанията над Ню Мексико ще се издигне самолетът-носител с ракетоплана, прикрепен към него. По време на полета "Юнити" с два пилота на борда трябва да се отдели от самолета и да включи своя двигател.

През месец декември 2020 година аналогични тестове завършиха неуспешно. Ракетопланът, предназначен за суборбитални полети, се отдели от носителя и пусна своя двигател, но го изключи веднага след това. След това летателният апарат извърши плавно кацане.

По план "Юнити" трябва да стартира на 16 километра височина и да извърши над двучасов полет.

Корабът е предназначен за шестима космически туристи, които ще могат да видят Земята от височина 100 километра и да изпаднат в безтегловност в продължение на няколко минути. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини