8 здравословни ползи от пиенето на сок от алое вера

Алое вера е добре познат природен лек, който се използва за лечение на всякакви заболявания. Гелът от алое може да се прилага външно върху кожата, но алое може да консумирате и под формата на сок.

Какви са ползите за здравето от пиенето на сок от алое вера?

1. Хидратация
Растението алое се състои предимно от вода, което го прави чудесно средство за хидратация и детоксикация на тялото. Консумацията на сок от алое е чудесен начин за поддържане на доброто здраве на бъбреците, както и за възстановяване на изгубените течности след изтощителна тренировка. 

2. Функция на черния дроб
Що се отнася до детоксикацията, правилното функциониране на черния дроб е от ключово значение. Сокът от алое вера е отличен начин да запазите черния си дроб здрав. Това е така, защото черният дроб функционира най-добре, когато тялото е адекватно подхранено и хидратирано. Сокът от алое вера е идеален за черния дроб, защото е хидратиращ и богат на фитонутриенти.

3. При запек
Пиенето на сок от алое вера помага да се увеличи съдържанието на вода в червата. Изследванията показват връзка между увеличаването на съдържанието на вода в червата и стимулирането на перисталтиката, което ви помага да се изхождате нормално.

Ако имате хроничен запек, опитайте да включите сок от алое вера в ежедневието си. Алое също помага за нормализиране на здравословните бактерии в червата, поддържайки балансирана вашата здрава чревна флора.

4. За чиста кожа
Хидратиращият сок от алое вера може да помогне за намаляване на честотата и появата на акне. Той може също да помогне за намаляване на кожни заболявания като псориазис и дерматит.

Алое вера е богат източник на антиоксиданти и витамини, които могат да помогнат за защитата на кожата ви.

Доказано е също така, че важните съединения в алое вера неутрализират ефектите от ултравиолетовото (UV) лъчение, възстановяват кожата от съществуващите UV увреждания и помагат за предотвратяване появата на фини линии и бръчки.

 

5. Хранителен тласък
Сокът от алое вера е пълен с хранителни вещества. Съдържа важни витамини и минерали като витамини В, С, Е и фолиева киселина. Също така съдържа малки количества калций, мед, хром, натрий, селен, магнезий, калий, манган, цинк.

Алое вера също е единственият растителен източник на витамин В-12. Това е отлична новина за вегетарианци и вегани.

Поддържането на прием на храни и напитки, богати на хранителни вещества, е от ключово значение в борбата с повечето предотвратими заболявания.

6. Облекчаване на киселини
Пиенето на сок от алое вера може да облекчи симптоми при киселини. Съединенията, присъстващи в сока от алое вера, помагат за контролирането на секрецията на киселина в стомаха ви. Доказано е дори, че алое се бори срещу стомашни язви и предпазва увеличаването им.

7. Храносмилателни ползи
Алое вера съдържа няколко ензима, за които е известно, че помагат за разграждането на захарите и мазнините и поддържат храносмилането ви гладко.

Ако храносмилателната ви система не работи оптимално, няма да усвоите всички хранителни вещества от храната, която ядете. 

Алое вера може да помогне за намаляване на дразненето в стомаха и червата. Сокът може също да помогне на хора със синдром на раздразнените черва (IBS) и други възпалителни нарушения на червата.

8. Разкрасителни процедури
Поддържането на сок от алое вера под ръка също може да бъде полезно за редица нужди от красота и здраве.

Опитайте да го използвате за следното:

основа за грим 

средство за премахване на грим

за облекчаване на слънчево изгаряне 

лек овлажнител

лечение на раздразнен скалп (смесете в няколко капки ментово масло)

Източник: rozali.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини