Apple патентова следващо поколение Face ID технология

Apple са получили патент, свързан с Face ID биометричната им система за удостоверяване на собственика. Патентът описва технология за разпознаване на лица от следващото поколение, която отново използва картографиране на лицето.

В наши дни, повечето смартфони предлагат лицево разпознаване, но Face ID на Apple си остава най-сигурното на пазара на смартфони. Следващото поколение се очертава дори още по-умно…

Основен недостатък на лицевото разпознаване по принцип е, че очилата, косата и маските за лице, биха могли да попречат на процеса по удостоверяване на собственика. Това е проблем, особено сега с всички маски за лице около Covid-19…

Описанието на новия патент на Apple за следващото поколение Face ID гласи, че системата за разпознаване на лица, ще използва “топлината от лицето на потребителя”. Това означава, че Apple ще могат да използват Face ID, дори когато потребителите са с маска заради пандемията или с кучури коса пред лицето.

Информацията е интересна, като се имат предвид съжденията на Bloomberg за следващото поколение iPhone. Според тях, iPhone 13 (или iPhone 12S), ще има сходен дизайн със съвременните 12-ки, но в допълнение към Face ID, ще имат и вграден под дисплея Touch ID. Пишат още, че Apple са обсъждали премахването на порта за зареждане в някои модели iPhone, като зареждането ще става само безжично. Не е ясно, какъв е резултатът от обсъждането, но не е изключено да видим iPhone без Lightning порт за зареждане.

Източник: 359.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини