USB флашка за всеки Android смартфон

Принципно, всеки Android смартфон има USB порт – обикновено microUSB или USB-C, но той се ползва най-вече за зареждане на батерията и по-рядко за прехвърляне на файлове към компютъра с подходящ кабел. В такъв порт не можете да поставите, например, пълноразмерна USB флашка.

Желаното удобство за прехвърляне на данни между смартфона и компютъра може да ви осигури една интересна джаджа, която съчетава в себе си три USB порта – Micro USB, USB Type-C и USB. Устройството се нарича yvonne Y40D и се предлага от онлайн магазина Tomtop за 16,99 евро с безплатна доставка.

Важно в случая е, че тази трипортова USB флашка е съвместима с OTG функцията на Android устройствата. USB OTG (USB On-The-Go) е характеристика, която позволява на мобилното устройство да чете и записва данни от/на USB устройство за съхранение – като например флашка и дори външен диск, без посредничеството на компютър.

Не всички Android смартфони поддържат OTG, но ако вашият е такъв, USB флашката yvonne Y40D ще ви бъде от голяма полза, когато се налага да прехвърляте файлове от смартфона си на друг смартфон, на таблет или компютър.

Дизайнът на този аксесоар е доста интересен и наподобява швейцарско ножче. Има въртящ се капак, който може да скрие в корпуса комбинирания порт USB 3.0/Micro USB и устройството да заприлича на обикновена Type-C флашка. А когато се завърти настрани, комбо портът се открива за ползване по предназначение. Може да скрие също Type-C и да остави открит само комбо порта.

Прави впечатление и текстурата на металния корпус от цинкова сплав, която прави устройството да изглежда модерно и освен това го предпазва от надраскване.

Ако оставим настрана дизайна, yvonne Y40D има доста прилични характеристики. Поддържа запис на данни със скорост 20-50MB/s и чете с 60-100MB/s. От него можете да си пускате на смартфона или компютъра видео или аудио, или просто да го ползвате за разширяване на капацитета за съхранение – за снимки, видео, музика, документи и др.

yvonne Y40D е “plug and play” устройство, което не изисква инсталиране и мрежова връзка

При това всичко се случва много лесно – устройството е „Plug and Play” и не изисква никакъв допълнителен софтуер или мрежова връзка. Налично е във варианти с капацитет за съхранение 32GB, 64GB и 128GB, в два цвята – сребро и черен.

Този полезен аксесоар е достъпен на цена от 69,99 евро.

Източник: technews

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Te
    tehnologii
    2 0
    08:43, 22 яну 2021
    малко сте закъснели с тази статия!!
    подобна джаджа я притежавам от 3 години 128GB и забележете не за Android а за iphone!!!
    тъй като джаджите за iOS са малко по скъпи от тези за Android, съм заплатил за нея скромната сума от 5$ :) :) :)
Последни новини