Манолова и „Отровното трио“ подписаха споразумение за общо явяване на изборите

ражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова и неформалното обединение „Отровното трио“ подписаха официално споразумение за общо явяване на парламентарните избори. Те се обявиха за демонтиране и ревизия на управлението на Бойко Борисов и поставиха като приоритет обединяване на усилията на извънпарламентарните формации, за да се гарантира честността на вота.

Подписите си под споразумението положиха Манолова и адвокат Николай Хаджигенов от Триото.

Целите им са както предизборни, така и насочени към дейността им като парламентарна сила, обясни Манолова:

„Това е поредна крачка в обединението с цел демонтиране на едноличния модел. Първата стъпка бе договорката за осигуряване на честни избори. Имаме принципна такава с партията на Слави Трифонов и очакваме, че през следващите седмици ще постигнем подобна договорка и с „Демократична България“. Следващата стъпка ще бъде осигуряване на политическо мнозинство в следващия парламент, което да извърши дълбоки и истински реформи“.

Тепърва ще бъдат уточнявани и критериите за включване в кандидатдепутатските листи на новото обединение, стана ясно от думите на Хаджигенов.

„Единственият критерий, за който имаме пълно съгласие до момента, е липсата на бившата Държавна сигурност. Останалите ще ги обявим, когато сме готови. Като цяло гражданите ще имат огромно преимущество пред партийните кандидатури“, отбеляза той. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    Иван Стоянов
    3 0
    18:11, 29 дек 2020
    Отровното трио пропадна тотално
  • 2
    Й
    й
    3 0
    18:36, 29 дек 2020
    Пременил се Илия,огледал се пак тия,ще ядът,баницата.
  • 3
    Но
    ноком
    2 0
    17:54, 30 дек 2020
    Иди.т,идиот.а и две танета кибици!?
Последни новини