Как да избегнем стреса по Коледа

Знаем, че не само ние страдаме от предпразнична треска, която продължава и по време на самия празник. И понеже сме напълно наясно колко неприятно може да бъде това чувство и как лесно може да провали и най-перфектно планираното време, с радост споделяме как да го избегнем.

Ето ги и няколкото начина как да не превърнем дните преди, както и самата Коледа в кошмар за нас и за гостите.

Всеки да сготви по нещо

Един от най-лесните трикове да си осигурим по-малко стрес и работа около Коледа е да оставим и гостите да сготвят по нещо. Разбира се, хубаво е да уточним предварително ястията в менюто, за да избегнем дублиране.

От една страна, всеки ще донесе любимото си ястие (или това, в което е най-добър), а от друга, домакинът няма да е изцеден и ще е в добро настроение. А то е най-важно за празника, пише Tips And Tricks.

Списък с подаръците

В случай че още не сме готови с подаръците, първо си съставяме списък с тях, преди да хукнем към магазина.

И понеже ще е в последния момент, най-добре е да си запишем и техни алтернативи, за да не се лутаме с тълпата от закъснели. Ще си спестим и средства, ако проверим онлайн цените в различните магазини.

Опаковки в повече

Заради напрежението често за опаковането на подаръците изразходваме един тон хартия и тиксо. За да не ни свършат "изненадващо" и да не изпаднем в паника, добре е да се запасим с повече и от двете. В най-лошия случай ще остане резерва за следващата Коледа.

Но има и друг, още по-хубав, вариант - да ни опаковат подаръка още в магазина. Естествено, не навсякъде това удоволствие ще ни е безплатно. Но нищо не ни пречи да попитаме и да решим на място устройва ли ни цената.

Верни на себе си

Подготовката за празника отнеме време, но не бива да нарушаваме навиците или биологичния си часовник. По-късното лягане и по-рано ставане са абсолютен убиец на ентусиазма и доброто настроение по Коледа. Затова нека всичко си остане по график.

Да изморим домашния любимец

Ще го кажем кратко и ясно: за да си спестим енергичните подскоци и лаене, е добре да предвидим час-два за разходка, преди да дойдат гостите.

Няколко минути релакс

И не на последно място, за да овладеем и нашата превъзбуда, стигат само няколко минути на ден релаксиращи дейности.

Като йогата с джин например - хем отпуска духа и тялото, хем е за отскок, перфектна за Коледа.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини