Може ли Samsung да вмести 600 мегапиксела в смартфон

Огромният 108-мегапикселов сензор на Samsung, който видяхме тази година в Galaxy S20 и Note 20, привлече доста внимание и адмирации от феновете на компанията.

Сега обаче корейският гигант се готви да изненада технологичните среди с над пет пъти по-голям камерен сензор, чиято резолюция надминава дори тази на човешкото око.

Според Ice Universe, който често издава тайни за предстоящи продукти в Twitter, компанията активно работи по невиждана 600-мегапикселова камера за някой от следващите си продукти.

Разкритието му е аргументирано с изтекли слайдове от конфиденциална презентация пред инвеститорите на Samsung, които разкриват, че сензорът ще е базиран на ISOCELL технологията, използвана и при тазгодишните S20 и Note 20.

Огромното количество пиксели ще увеличи значително размера на сензора до дебелина от 22 милиметра. За сравнение, тялото на Note 20 е дебело едва 8.3 милиметра.

Сензорът също така би заел около 12% от площта на задния панел на смартфона, а способностите му биха позволили да снимаме с до 8К качество и да се възползваме от наистина невероятен зуум.

Съдейки по мащабите на предизвикателството, едва ли можем да очакваме подобен сензор да се появи в предстоящите Galaxy S21 модели и най-вероятно ще трябва да изчакаме, преди технологията да бъде усъвършенствана напълно.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини