5 декември - Международен ден на доброволчеството

Днес е Денят на доброволчеството - на всички доброволци, които отделят от своето време, от своя ум, от своите средства, от своя труд, в полза на обществото или дадена кауза. И го правят без да търсят отплата за това. Защото имат своята гражданска позиция, съвест и отговорност, защото осъзнато са част от добротворството.
"Днес е денят, в който казвам голямо БЛАГОДАРЯ на доброволците на Момчиловци, които, слава Богу, не са малко. На всеки един от вас пожелавам здраве, висок дух и удовлетвореност. Нека сторените добрини да ви се връщат стократно!", написа в профила си кметът на Момчиловци Сийка Суркова.
С поздравление към доброволците се обърна и кметът на Смолян Николай Мелемов. "На този ден се отблагодаряваме на вас, които работите безвъзмездно за различни каузи. За нашия град е чест, че едно от първите регистрирани в България доброволни формирования е това към община Смолян. Пандемията от коронавирус ни поднесе изпитание, което изправи целия свят пред невъзможност да се справи, ако не бяха усилията и себераздаването на доброволците, водени единствено от желанието да помогнат на нуждаещи се, болни, самотни, възрастни, изоставени и пострадали. Затова тази година, Денят на доброволчеството има по-различно измерение, много по-силно, утвърждаващо и вдъхновяващо. В тежката епидемична обстановка в общината, доброволците за пореден път показаха силен характер, съчетан с огромни умения и усилия, проявени в подкрепа на хората в нужда от всички възрасти.
Приемете нашата благодарност за проявените от вас ежедневно смелост, милосърдие, съпричастност и безрезервна отдаденост. Пожелавам Ви здраве, благоденствие и щастие! Продължавайте да бъдете пример за силна воля и достоен живот"
, пожелава кметът Мелемов.

Честит празник и от нас!

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини