Шефът на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета, стига толерантност към протести и подигравки

"Преди повече от месец и половина чухме решението на МС, че ще правят PCR тестове на личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава досега нищо не се промени", каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по NOVA.

Залива ни вълна, но досега само си разменяме документи, каза той.

Не е помръднало нищо с електронните направления.

Лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живеят в страх, защото някой се подиграва със ситуацията и не вярва в коронавируса, заяви д-р Маджаров.

Достатъчно мълчахме по темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре, категоричен е Маджаров. 

Според него, ако толерантността към неспазването на мерките продължи на ниво правителство, това ще бъде безотговорност.  Д-р Маджаров добави, че БЛС изцяло подкрепя строгите мерки, обявени от здравния министър вчера. 

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета", поясни той.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ве
    Веси
    17 -10
    10:26, 24 ное 2020
    Население – над 6 милиона.
    В интензивно – 399 души!
    Общо в болниците по страната – 6270 души!
    Да ви имаме „здравната система“, „здравната реформа“, „милиардите“ налети и източени там! И пищите, че било … „катастрофа“!
    И излиза тая сутрин един нам си къв председател на организация на лекари и нагло обвинява „обществото“, че „не спазва мерките“, че то било виновно, и че изобщо не го интересувало тоя нам си къв председател на лекарите каквито и да е„протести“, ама хич не го интересувало, щото мислел за семейството си и за колегите си.
    ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА СТЕ ПОДПИСАЛИ, АЛОООО!!!
    А СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ!
    ДА БЯХТЕ РЕВАЛИ СРЕЩУ ХУНТАТА ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ, КОЯТО ВИ НАБУТА В ТАЗИ КОЧИНА, НАРЕЧЕНА „ЗДРАВНА РЕФОРМА“!
    А НЕ ДА РЪКОПЛЯСКАТЕ!
    • Лю
      Люси
      11 -16
      10:45, 24 ное 2020
      Като не си съгласна подпиши декларация , че ако се... Виж коментара
    • До
      До Веси
      9 -11
      11:07, 24 ное 2020
      Знаеш ли кога ще подпише,че няма да иде да се лекува! Такива,като тая ******* са първи в болницата,като стане нещо! Ама тука много могат да философстват!
  • 2
    Зр
    Зрител
    15 -3
    10:41, 24 ное 2020
    Гледах го. Културно наглееше. И този е „блажил“ неправомерно, но няма безпристрастна ревизия, тогава по друг начин ще се държи. Когато лекарите спрат да говорят за бюджети, рамкови договори, клинични пътеки, субсидии, траншове, разбирай парични и започнат да говорят за лекарства, методи на лечение и естествено са достойно заплатени т.е. „държавата“ си е на мястото тогава ще се оправят нещата.
    Но за целта, като първа стъпка трябва да се затворят *******, Каскета и Шайката им и да се отвори Белене, да Белене и Народен Съд, а не цаци.
  • 3
    Ба
    Бай Вирус
    14 -2
    11:17, 24 ное 2020
    Физиономията на този шопар говори достатъчно, друго не е нужно… А БЛС е една казионна организация, която винаги е била политически зависима, абсолютно безполезна за обществото, пълна с административни кретени, които не са се реализирали в професията си поради некадърност.. Затова се чувстват значими, като пречат на всички останали!
    • Мд
      Мдааааа
      5 -1
      18:00, 24 ное 2020
      И не само той се ошопари , ами и на приятели деца поставя на постове около себе си. да му е по-сигурно мястото.Е, те това е българска му работа - назначи кадърния, а не на приятеля. ама нейсе.
  • 4
    10 -3
    11:25, 24 ное 2020
    БЛС е шайкаджийска организация, източваща здравните вноски на данъкоплатците.
  • 5
    Ва
    Васил
    8 -3
    12:48, 24 ное 2020
    Нещото Маджаров с първа поправка на Хипократ: Който протестира, да умира. Лекуваме само лоялните.
    Боклука си е боклук, дори пред името му да седи титла на хуманитарен доктор!
    Хич да не се притеснява, не изглежда никак политизиран! Само дето, мисля че трепването им е малко на тези търгаши на души. Много ревяхте, че ви бият, нали? Е аз мисля, че повече признание чрез кютек е трябвало да получите. И без това сме оставени на естествения подбор.
  • 6
    До
    До горните умници
    4 -7
    18:36, 24 ное 2020
    Лекета, имате наглостта да се обиждате, когато някой ви каже истината в очите!!! И да, такива като вас - тези, за които говори Маджаров, не заслужавате да ви лекуват! Защото сте безкрайно нагли, не спазвате мерките, правите се на интересни, а после ревете, че докторите са ви виновни. Защо лекарите да лекуват хора, на които не им пука за другите, вие сте си буквално био-терористи!
    • Ом
      ОМГ
      1 -2
      20:52, 24 ное 2020
      Ставате смешни вече :D
Последни новини