АРДА надигра Берое и взе три точки в Стара Загора

АРДА победи Берое с 1:0 в среща от 11-и кръг на efbetЛИГА играна на ст. Берое в Стара Загора. Поради новите изисквания на РЗИ и министерство на здравеопазването двубоят се игра без публика.

Първото полувреме започна равностойно, но първи до удар към една от двете врати стигнаха футболистите на АРДА. Матеус Леони получи топката на границата на наказателното поле и се опита да изненада стража на домакините, но неуспешно. Няколко минути по-късно Ребин Сулака изчисти близо до голлинията топката, която отиваше към вратата на Караджов. Група фенове на Берое, които наблюдаваха срещата на един хълм в близост до оградата на няколко пъти заслепяваха с лазер Караджов, когато пред него имаше статични положения. Това обаче не му попречи да бъде на правилното място в опитите на домакините да се разпишат. В 33-та минута Коконов шутира, но топката бе избита в ъглов удар. След неговото изпълнение Делев се опита хитро да изненада Ганев, но топката мина в близост до страничната греда.

След почивката тимът на АРДА бе тотален господар на терена и още от началото се настани в половината на домакините. 10 минути след подновяването на играта Светослав Ковачев напредна от дясно, намери технично включващия се Спас Делев, и нападателят с много точен, и силен удар прати топката неспасяемо в мрежата на старозагорци. Това попадение вдъхнови футболистите на АРДА, които все по-често създава опасни положения. Две минути след като откри резултата, Спас Делев от отлична позиция се опита да прехвърли ефектно Ганев, но малко не му достигна да се разпише за втори път. В 62-та минута Петко Ганев скочи над всички и с глава уцели напречната греда. Нападателят на АРДА Спас Делев създаде още две опасни положения, но топката така и не успя да влезе за втори път в мрежата на домакините. Техният отговор бяха няколко центрирания в малкото наказателно поле, но Караджов бе безгрешен и запази вратата си суха, носейки 3 точки в актива на АРДА.

В следващия кръг АРДА гостува на Етър, а срещата е на 8 ноември от 12:30, а на 4 ноември играчите на Николай Киров се изправят срещу Спартак Варна в 1/16 финална среща от турнира за Купата на България. Мачът е във Варна от 13:30ч. В класирането АРДА е на 5 място с 17 точки и мач по-малко.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА:
12. Караджов, 8. Желев, 25. Леони, 5. Ганев, 24. Сулака, 80. Котев, 27. Мартинов, 33. Тилев, 17. Коконов, 10. Ковачев, 9. Делев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини