15 новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 54 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и четирима излекувани, съобщават от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 21; Димитровград – 15; Харманли – 8; Свиленград – 6; Симеоновград - 1; Ивайловград – 2; Стамболово – 1;

Починали са: мъж на 71 години от община Хасково, който е постъпил в МБАЛ-Хасково на 24 октомври и е диагностициран на 26-ти. Мъжът е имал  хронично белодробно, сърдечно заболяване и диабет и е починал на 28 октомври. Вторият починал е мъж на 85 години от община Хасково. Той е диагностициран на 28 октомври и починал същия ден в лечебно заведение извън областта. Мъжът е имал хронично белодробно и сърдечно заболяване.

Сред установените положителни лица за последните 24 часа са ученик от 7 клас и педагогически съветник от Първо Основно Училище "Иван Вазов", гр.Свиленград.  Епидемиологичното проучване продължава. 

Положителен е и учител от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Хасково. След проведено епидемиологично проучване под карантина ще бъдат поставени три класа – 10 А, 10 Б и 10 В клас.  

Сред установените с положителен тест са и лекар от МБАЛ-Хасково и лаборант от Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 653. Общо хоспитализираните лица са 77. В МБАЛ-Хасково са настанени 51. В МБАЛ-Свиленград са настанени 14. В МБАЛ-Димитровград са настанени 5. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 3. В лечебни заведения извън областта се лекуват 4. На домашно лечение са 256 човека, починали са 41, а напълно излекувани са 278 човека.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Им
    Има
    1 0
    16:01, 30 окт 2020
    Има още хора , които мислят , че вирус няма. Вирус има и някои го карат по 10 дни, дори и младите. Пазете се.
Последни новини