Съдбата на "Ученическо и столово хранене" остава висяща

Общинското дружество "Ученическо и столово хранене" да бъде обявено в ликвидация, предложи кметът Николай Мелемов. Докладаната беше разгледана на днешното заседание на Общинския съвет и отново противопостави управляващи и опозиция.
Още в началото на обсъждането Стефан Сабрутев от БСП предложи точката да се отложи и временна комисия от общински съветници внимателно да се запознае с цялата документация на дружеството, предвид това, че има множество нарушения. Сабрутев оповести още, че от БСП вече са подали сигнал в прокуратурата и искане за пълна финансова ревизия към Агенция държавен финансов контрол.
Според съветниците от БСП фактически не е изпълнено решение на Общинския съвет за финансов одит на дружеството. "С решението за ликвидация на практика замитаме проблема", каза Сабрутев.
Салих Аршински от ДПС предложи, в случай че докладната се приеме, председателят на ОбС Венера Аръчкова да подаде сигнал в прокуратурата за извършени престъпления в общинското дружество.
При гласуването на предложенията не се стигна до решение - 13 бяха "за", 1 против и 12 се въздържаха.
Същият паритет се получи и при гласуването на самото решение за ликвидация - 13 от ГЕРБ бяха "за", 9 против и 4-ма се въздържаха.
Така решение не беше взето и съдбата на "Ученическо и столово хранене" остана висяща.

Величка Петкова
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини