Осем новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 37 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и четирима излекувани, информират от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 10; Димитровград – 8; Харманли – 8; Свиленград – 9; Тополовград – 1; Стамболово – 1;

Починала е жена на 75 години от община Минерални бани със сърдечно заболяване. Тя е била хоспитализирана на 25 октомври, ден по-късно е диагностицирана с Covid 19 и е починала на 28 октомври. 

 Сред установените положителни лица за последните 24 часа е ученик от 7 клас в

СУ "Д-р Петър Берон", гр.Свиленград.  След проведено епидемиологично проучване под карантина са поставени 19 деца, които преминават в дистанционна форма на обучение, а на училището е предписана крайна дезинфекция.  

С положителен тест е и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 599. Четири от потвърдените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в системата е настъпила корекция.

 Общо хоспитализираните лица са 73. В МБАЛ-Хасково са настанени 49. В МБАЛ-Свиленград са настанени тринадесет. В МБАЛ-Димитровград са настанени четири. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени трима души. В лечебни заведения извън областта се лекуват четирима. На домашно лечение са 209 човека, починали са 39, а напълно излекувани са 278 човека.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини