При необходимост COVID отделението в МБАЛ - Асеновград може да бъде разширено

Община Асеновград уверява, че COVID отделението към общинската болница в града няма да бъде закрито. Дори напротив - при възможности и в случай, че се наложи, ще се предприемат мерки по разширяването на обхвата му. 

В това е категоричен кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Изказването му от трибуната на местния парламент е по повод твърдения на общински съветници, че съществува опасност Асеновград да остане без специално отделение за приемане на заболели от коронавирус.

Дискусията на редовното заседание на Общинския съвет в града възникна по повод заявка от Министерството на здравеопазването за освобождаване на помещението.

Искането е във връзка с реализиране на проект от страна на държавната институция.

Припомняме, че помещението бе преструктурирано в спешен порядък в COVID отделение. Това стана факт по предложение на администрацията и с одобрението на Общински съвет - Асеновград, като се отделиха 290 000 лева, но и благодарение на дарители от града и региона. 

С две последователни решения на местния парламент от декември 2016 г. помещението и прилежащата му територия са предоставани безвъзмездно за управление на Министерството на здравеопазването. 

В изпълнение на двете решения през май 2017 г. са сключени два договора между община Асеновград и държавното ведомство. Малко повече от година след това, главният архитект на града е издал разрешително за строеж, като целта е била да се преустрои съществуващата сграда във филиал на Спешна медицинска помощ.

Министерството на здравеопазването е обявило процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни дейности, в който попада и гореспоменатият обект.

Това налага администрацията да предприеме действия по едностранно прекратяване на описаните договори с цел да се запазят функцията и дейността на COVID отделението към МБАЛ - Асеновград.

Решението бе предложено и прието от Общинския съвет в града с 24 гласа "За", 5 "Против" и 2 "Въздържал се".

Доктор Грудев обяви, че Асеновград има нужда от отделението за прием на пациенти с коронавирус. И в отговор на гласувалите с отрицателен вот съветници кметът заяви, че ще се направи всичко възможно звеното да бъде запазено. 

Доктор Грудев подчерта, че ако днешното предложение не беше одобрено, тогава съществуваше реалната възможност болницата да го загуби, но в крайна сметка местният парламент е взело правилното решение. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини