Въпреки епидемията хората в Смилян подават ръка на нуждаещ се

"Времената са трудни, не само заради новия грипен вирус COVID-19. Група млади жени от Смилян ни напомниха, че освен новата опасностq сред нас има хора, които от години се борят с тежки заболявания и също имат нужда от подкрепа", това написа секретарят
на читалището в Смилян Илия Годев. И разказва следната история: В края на септември групата млади жени организират кампания за събиране на средства в помощ на лечението на Росица Коларова. Тя е пенсионер по болест, а дъщеря й, с която живеят заедно, напуска работа през август 2019 г., за да се грижи за своята майка като личен асистент. Всеки месец, заради онкологичното си заболяване Роси трябва да ходи на таргет-терапия в Пловдив, която е по-щадяща за пациентите от химиотерапията. Разходите по пътуването и допълнителните добавки за възстановяване надвишават възможностите на семейството да ги покрива, наред с тези за месечна издръжка, храна, комунални услуги.
По инициатива на младите жени от Смилян в края на септември бе събрана сума от 205 лв., а веднага след това, по предложение на управителя на търговски обект ВИКТОРИЯ-НЕЛИ ЕООД читалището поставило кутия за дарения в търговския обект на фирмата до газ-станцита в центъра на селото. Днес кутията е била отворена и събраната сума e предоставена на Росица Коларова, за предстоящото й пътуване за таргет-терапия в петък - 30.10.2020 г.
Кутията за дарения отново е запечатана и поставена в магазина до газ-станцията. От читалището благодарят на всички, подали ръка на семейство Коларови до този момент и на всички, които ще се включат в кампанията в бъдеще!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини