Затварят нощните заведения в цялата страна, гимназиите - на дистанционно обучение

Нощните заведения, дискотеки, барове и пиано барове се затварят на национално ниво с нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Също с нея висшите учебни заведения, както и учениците от гимназиален етап минават на дистанционно обучение.

Спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. 

Заповедта дефинира критериите за прекратяване на приема и плановите операции в болничните заведения. 

Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ви
  видимите резултати
  32 -25
  19:17, 27 окт 2020
  Пълен провал на Шайката.
  • Хр
   Христо
   42 -36
   19:49, 27 окт 2020
   тази мярка е напълно навреме. Все пак, не може дебили като теб да определят политиката на държавата....оставиха ви малко и нещата почнаха да стават критични.
   Трябва закон за лоботомия на малоумници като теб.
  • 36
   3663
   10 -11
   00:14, 28 окт 2020
   Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозната болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров“. Това се посочва в отговор от Инфекциозната болница на въпроси на Скенер.нюз.
 • 2
  Бе
  Бесен
  36 -42
  19:56, 27 окт 2020
  Докога ще ги търпим тези изроди? Вече открито се г... Виж коментара
  • Il
   Illinois
   23 -14
   21:29, 27 окт 2020
   Докато не преодолеете мързела си и не се вдигнете да ги изметете.
  • Съ
   Съвет
   12 -13
   23:36, 27 окт 2020
   Не ги търпете. Умирайте. И без това безмозъчните станахте много напоследък.
 • 3
  Не
  не
  32 -17
  20:04, 27 окт 2020
  Ами хора умират от тази болест! Учители умират от тази болест. Само не знам как делят едните ученици от другите, и едните учители от другите! Как решиха кои са по застрашени и кои няма да ги хване вируса. Това вече е гавра! В малоумна държава - малоумно разделение!
  • До
   До не
   21 -5
   23:38, 27 окт 2020
   Не може само да ядете. Трябва и да мислите. Защото малките ученици не могат да са сами и родителите им трябва да спрат работа. А големите които имат и повече контакти могат да учат от домовете си а родителите да работят. Още обяснения искаш ли или и това е трудно да го смелиш.
 • 4
  Ив
  Иво
  29 -5
  20:23, 27 окт 2020
  Важното е цццигганска музика да има! Строи си без контролно, и всичко ни дават! И от чужбина ни пращат и вие давате бугари! Ние сме си екстра... "Само си береме и прибираме!" Пролет, лято, есен, зима, за маннгаала крадене и далавера има.... Прай си къща, кръщават му улица..тормози денонощно с дандания... Култура... Множат се като въшки, а не могат да говорят даже!! Е как да ги имаме за хора тези паразити, като дори белег за еволюиране нямат
  !?
 • 5
  Въ
  Въх
  13 -7
  20:47, 27 окт 2020
  Е сега какви катаклизми ще настанат в едно училище в града - страшна работа! Хиперактивната му директорка ще иска първа да запише точка - ще падат глави, ама само на будали!
 • 6
  Ид
  ИДВАМ ЗА ВАС
  22 -5
  20:53, 27 окт 2020
  Така и така спират пак живота на хората ,да спрът и институциите които изискват задължителните плащания - като банки ,Енерго дружества и ВИК. Без право на правен тормоз върху длъжниците, в момент и след това на тази измислица .
 • 7
  Мл
  Младок
  21 -19
  21:36, 27 окт 2020
  Абсолютна точна и правилна мярка!
  В целият свят университетите и училища се адаптират към обстановката,големите компании агитират за home office,опитват се да регулират икономиките въпреки загубите,обществата подкрепят мерките/знам че ще се аргументирате с протестите,но голяма част от тях са пропаганда и са малобройни,и естествено винаги в едно общество има една популация с крайни и абсурдни теории/.Съжалявам,че ще ви разочаровам,но на никого не му пука за вас.Нито Гейтс,нито Рептилите,нито вируса ви избира по интелект.Лошото е,че с празните си кратуни и липсата на интелект допринесохте тези мерки въобще да се осъществяват.Сложете маска,пазете дисциплина,мийте си ръцете редовно/знам че не го правихте и преди/ и пазете близките си.Орки нещастни.
  • X
   X
   11 -9
   00:17, 28 окт 2020
   Младок, ти си с промит мозък.
  • До
   До Младок
   5 -6
   09:38, 28 окт 2020
   Младок ти си бездетен озлобен човек. Затова така говориш. *** ** **** *** ** ** ** ***** *******. Античовек си ти!
  • Ко
   Коцето
   1 -1
   16:19, 28 окт 2020
   Всички кръчми-полеви COVID болници, келнери и бармани COVID -болногледачи.
 • 8
  Dz
  Dzakardo
  10 -6
  22:46, 27 окт 2020
  Мишоци не рискувайте да излизате от вкъщи, на вашите рецесивни гени в хомозиготно състояние и доминантни алели разчита баце!
  • Го
   Годеч
   9 -4
   00:53, 28 окт 2020
   ********** ******** Бойко приключи.
 • 9
  Да
  Дама Пика
  7 -3
  09:47, 28 окт 2020
  Още през лятото, форумец информира, че в РЗИ са получили указания около 1 ноември да затварят училищата заради коронабесието.
  Надеждата е Тръмп да победи на 3 ноември и да обяви официално, че Коронавирус е измама.

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини