Ден 109: Протестиращи се готвят да събират тикви

За 109-и път протестиращи се събраха на площад "Независимост" тази вечер, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор. Временно бе блокирано движението на автомобили в района, предаде БНР.

Адвокат Хаджигенов от Отровното трио пожела на Бойко Борисов дълголетие в коментар за заразяването му с коронавирус. Той обяви, че на 31 октомври, когато католическият свят отбелязва Хелоуин, протестиращите ще събират тикви. Той призова всеки да си носи. "Събота идва, ще сготвим Бойко", заяви той.

Отровното трио започва обиколки в градовете, съобщи Арман Бабикян. Днес те са били в Дупница и Перник. Явки на протеста ще бъдат създадени във всяко населено място, обяви той.

Не може в 21 век да се мисли ,че е голям успех да има вода. Ние не сме в централна Африка. “Правителството на този човек се хвали с доставка на вода и асфалт, като услуга на населението. Да, в тези градове страхът е по-голям. Тоягата е много близо до главата. Горд съм се тези хора, които дойдоха днес. Пожарът тръгна от този площад, но стигна до всеки град. Чух критика: „Малко закъснявате. Трябва да сте готови за следващата стъпка“. Да, ние не сме готови за следващата стъпка. Затова правим усилия, за да може да понижим размера на купения вот. Всеки един глас има значение. Ние вървим уверено и ще извървим пътя докрай”, каза Бабикян ,

Според него проблемите са общи и издават безсилието на управляващите. Засегната бе и темата за свободата на медиите.

Има епидемия от корупция, но тя се решава от честните избори, каза Велислав Минеков.

Проф. Велислав Минеков обърна внимание на интервюто на Доналд Туск пред “Свободна Европа”. “Един европейски глас казал, че все пак има няколко свободни медии в България. Един глас, каза, че понеже държавата била в криза, те трябвало да управляват до последно. По-точно те трябва да крадат до последно. Те от всичко крадат. Ние трябва да лекуваме епидемията корупция. Трябва да има честни избори. Здравеопазването е в състояние нула. Болниците са в окаяно състояние. Искам този европейски град да го разходя из болниците, за да види сградите, които са забравени от половин век. Отчайващо е! Това е тяхното здравеопазване”, каза Минеков. Един от хората на протеста му казал ,че неговите началници са го предупредили да не идва на протеста, защото щели да му пратят нападжиите. “Започваме инициативата за честни избори. Надявам се други партии да се включат в това дело. Не трябва да се допуснат фалшификации”, призова Минеков.

Протестът продължи с традиционното шествие към Орлов мост.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    Кауни за Кауня
    5 -2
    08:09, 26 окт 2020
    Славяновски кауни за фатмака с юмручето да събират. .
    Злобен интригант, неосъществен политик, разединител на нацията.. Шапкар, който не може да управлява жена си, а иска държавата да управлява. Президент назначен от Решетников и управляван от олигарсите Бобокови и Божков, който го нарече ФИГУРАНТ.
    • Въ
      Въх
      0 0
      19:21, 26 окт 2020
      Толкова злоба със сигурност е платена.И да благодариш на Бойко,задето те е измъкнал от някой чаир-може да не е славяновски,щото още щеше да вадиш чекласи от п--рдягата си.Пък и толкова далече ,чак до булката на Радев,хич недей отива.И твойта е честна-със сигурност в ушите
  • 2
    Ба
    БАЙ КОЛЬО ХАРМАНЛИЙСКИ
    3 -1
    12:47, 26 окт 2020
    Какъв протест !!! 1 икарус цървули !!
Последни новини