Търговци и купувачи стриктно с маски на Димитровградския пазар

  Както всяка неделя и тази най-голямото открито тържище в България е пълно. На пазара в Димитровград обаче мерките, наложени за носенето на лични предпазни средства, се спазват стриктно.

  Пазарът не беше затворен като превенция срещу разпространението на коронавируса, нито търговията на него ограничена, въпреки че Димитровградска община, след Хасковска, в областта е с най-много случаи на заболеваемост. А на пазара идват търговци и купувачи на едро от цялата страна.

  Както стана ясно заради много входове и изходи-25 на брой, на пазара не беше въведено и еднопосочно движение, тъй като от местната администрация заявиха, че организацията му би била много трудна.

  От общината обаче налагат сериозен контрол за носенето на лични предпазни средства на пазара. И днес проверките са строги. В търговските площи и на открито, и на закрито, всички ги спазват.

  И докато в Димитровград пазаруват за търговските си обекти, в Хасково грижовни стопани вече се стягат за зимнината. Приготвянето на туршии вече е в разгара си, но хората не забравят и домашното червено винце, което ще сложат на трапезата през зимата. Най-старателните домакини залагат суровината в дъбови бъчви.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ма
   Маски
   13 -8
   15:24, 25 окт 2020
   Маски има само на снимките с полицаите, на другите или няма маски или са сложени неправилно, което означава ,че пак нямат. Прегледайте си снимките.
   • Бо
    Боза
    4 -11
    23:57, 25 окт 2020
    Правилно. Този пишман пазар или бардак трябва да с... Виж коментара
  • 2
   Кр
   Краси
   9 -4
   19:43, 25 окт 2020
   Продавачката на знамена си е сложила маската само на устата.Нали на пазарите трябва всички да са задължително с правилно поставена маска на лицето?
  • 3
   Ей това е вашата България тулупи скапани , Дано... Виж коментара
  • 4
   Ха
   Харманлийската Уфца
   0 -1
   06:38, 26 окт 2020
   Откакто ме приеха в Харема на ГРОБ/ДПС , спрях да ходя
   на Димитровградския пазар
   ....

  Хороскоп за 24.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
  24 ное 2020
  Последни новини