Тези места сякаш не са от този свят

Ако има нещо на този свят, което всички българи почитат, то това е нашата природата. Без съмнение страната ни е едно от най-красивите кътчета на света. Истината обаче е, че чудесата на Земята са неизброими.

От розови езера и зелени плажове до скални пейзажи, които е по-вероятно да се намират на Марс, планетата ни е пълна с изненади, а Love Exploring потърси и събра накуп най-необикновените сред тях.

Планината Данксия в Китай

Няма начин планините да бъдат по-цветни. Подобно на ярки слоеве на торта, синьото, червеното и жълтото тук се сливат, за да образуват националния геопарк Zhangye Danxia в Северен Китай. 

Снимка 501507

Чудноватите нюанси са резултат от милиони години пясъчни и минерални отлагания, докато вятърът и ерозия издълбават дълбоки хребети и корита в психеделичната скала.

Долината на смъртта в Намибия

Ако не бяха вкаменените дървета и горящите в оранжево дюни, този суров пейзаж би паснал идеално на повърхността на Луната. Но Долината на смъртта е сгушена не в някоя далечна луна или планета, а в бялата глинеста равнина на намибийския парк Namib-Naukluft.

Снимка 501506

Предполага се, че мъртвото езеро се е образувало преди повече от 1000 години. Но сякаш това не стига, а местността е оградена и от някои от най-високите пясъчни планини в света.

Пещерите на светещите червеи в Нова Зеландия

С въздушните си камери и криволичещата подземна река, пещерният комплекс Уайтомо в Нова Зеландия предлага нереална красота, наподобяваща нощно небе с много звезди.

Но всъщност именно блестукащите жители на пещерите са тези, които ги правят и толкова неземни. 

Снимка 501505

Arachnocampa luminosa е вид биолуминесцентни червеи, които тук се струпват с хиляди и организират блестящо шоу пред погледите на изумените туристи.

Вратата към ада в Туркменистан

Лесно е да разберем защо този кратер в пустинните райони на Туркменистан е известен като Газов кратер Дервезе или Вратата към ада. Смята се, че огнената пропаст се е образувала, когато съветска сондажна платформа се удря в естествена подземна газова камера.

Снимка 501504

В следствие на това, повърхностният слой земя се срутва, оставяйки след себе си масивен кратер, който изпуска отровен газ. За да се предотврати разпространението му, местните власти решават да запалят "Ада", а пламъците продължават да горят около пет десетилетия по-късно.

Мраморните пещери в Патагония

Бързо ни става ясно защо това чудо в Чили е спечелило името си. Калциевите карбонатни пещери са издълбавани от морето в продължение на хиляди години, а образувалите се вихри от тюркоаз, мента и опушено сиво изглеждат точно като мрамор. 

Снимка 501661

Отдалеченото им местоположение в Патагония пък е причината за малкия брой посещения от туристи, което помага и за съхранението на природния феномен.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини