Премиерът Борисов разпореди в новата заповед на здравния министър точно и ясно да бъдат описани изискванията за носене на маски на открито

„Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

От утре ще влезе в сила заповед на министъра на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. „Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе премиерът Борисов. Той разпореди на здравния министър Костадин Ангелов много точно в заповедта да се опише кога трябва да се носи маска на открито.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия“, изтъкна министър-председателят Борисов. Той добави, че много държави в Европа въведоха задължителни маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища, ресторанти, обекти. „Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“, посочи премиерът Борисов.

Затова днес правителството обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с които се осигурява лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ва
  Валери Станков
  28 -10
  12:19, 21 окт 2020
  В последния свободен ден без маски
  надежда всяка литва яко дим.
  Ще ни нахлузят утре даже каски.
  Народе, докога ще ги търпим?
  • Ам
   Американски Хой Космат
   6 -6
   16:47, 21 окт 2020
   От месеци маските при нас са задължителни на
   обществени места
   .....
   Друго е интересно при Българите :
   - плюете маските
   - а целувате паламарките на мутри и бейове
   .....
   Гиди , мръснички сте вий Анадолски наложници
  • Ме
   Ментата Справедливост
   7 -2
   18:54, 21 окт 2020
   Никой не е длъжен да търпи ! Ако всички сме навън и протестраме срещу абсолютно всичко ! Да има ред ,който да СЕ СПАЗВА ОТ ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ,Съдебна система има нужда от крайни промени ,Болници да са с капацитет на 30% от населинието и всичко да е с по-високо качество в нашата страна ,няма да се промени нищо !
   Най-много ми изнася да сме с маски и да нямаме право на избор ,всеки да се подчинява да гледа него си ,а не да сме ЕДИННИ !
   ТРЯБВА 3 000 000 ДА СМЕ НА ПРОТЕСТ ПОНЕ ,а на само 10 000 ,за да има резултат !
   Над 3 000 човека от властта трябва да са с доживотна присъда ,а тяхното имущество ,което е или не е декларирано да се разпредели измежду цялото население !
  • До
   До Валери Станков
   2 -7
   19:22, 21 окт 2020
   Хапчетата пий, че от лудницата питат за теб! Виж коментара
  • До
   До киндилика
   4 0
   19:52, 21 окт 2020
   "Валери Станков" не е Валери Станков, той само го цитира, но вие от лудницата не ги разбирате тези неща!
 • 2
  Ст
  Студент
  26 -9
  12:27, 21 окт 2020
  Член 52/4 от Конституцията на Република България гласи: „Никой не може да бъде подлаган на принудително лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи“. Доколкото ми е известно все още Конституцията е действаща правна рамка, с която е задължително трябва да се съобразяват т.н. законотворци. По смисъла на Закона за нормативните актове тя стои над всички закони и заповеди измислени от управляващите малоумници.
  • Др
   Друг студент
   7 -17
   15:34, 21 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Тъ
   Тъп си Саше
   1 -8
   16:57, 21 окт 2020
   Програма насочена за подобряване на живота на Гра... Виж коментара
  • Па
   Пантъпотия
   4 -1
   19:54, 21 окт 2020
   Каква пандемия бе друг студент? До сега с цялото напъване лек сезонен грип не можете да стигнете.
  • До
   До друг студен
   4 0
   20:31, 21 окт 2020
   Наредбата на министъра не е закон бе бастун, сядай 2
 • 3
  Аз
  аз
  9 -2
  13:19, 21 окт 2020
  каква конституция какви 5 лева .....?
 • 4
  14
  1488
  17 -4
  14:43, 21 окт 2020
  Още ли никой не разбра ....оставка на всички !!!!!! Вън от управлението !!!!
 • 5
  Да
  Дамян
  8 -15
  15:24, 21 окт 2020
  Хубаво е Студентът да знае, че като не иска да му... Виж коментара
  • Тв
   Твърдо "ЗА"
   6 -12
   15:37, 21 окт 2020
   Когато някой отказва носене на маска - вписва се в... Виж коментара
  • Ко
   КОЕ ТВЪРДО БЕ ТУЛИП
   6 -4
   16:34, 21 окт 2020
   Прост си и това ,всички заблудени избиратели на ******* са на неговото ниво
  • Кво общо
   имат с
   Носенето на маски ???
   ....
   Едното е хайка за хищници,
   другото са маски против вирус :))
 • 6
  Bo
  boco vid
  8 -1
  18:27, 21 окт 2020
  Боци Маймуната трепери за "имиджът" си.
  • Ха
   Хаха
   2 -3
   19:27, 21 окт 2020
   Премести си го в другия крачол!
 • 7
  Мл
  Младок
  3 -5
  19:42, 21 окт 2020
  Бих одобрил почти всички мерки, но това беше най-голямата глупост. И ще страдаме заради нея, защото когато е необходимо, населението няма да бъде съпричастно.

  Да не говорим, че ще се даде добро поле за изява на още повече лунатици и тезите им ще станат все по-приемливи за средностатисическия човек.
  • О,
   О, не така!
   7 0
   20:00, 21 окт 2020
   Или си ковидиот или не си, тука няма средно положение. Маската, каската, гумени ръкавици, латекс за да не се развъждате, както си му е редът!

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини