Призив за дарения от боб, леща и олио за МБАЛ-Златоград "взриви" социалните мрежи

Призив за дарения за болницата в Златоград "взриви" социалните мрежи, след като в публикувания пост бе уточнено, че се търсят продукти като картофи, боб, леща, брашно, олио и други хранителни продукти. 

Освен това бе посочено, че лечебното заведение има нужда от дърва за огрев и лични предпазни средства – маски, ръкавици, престилки, гащеризони, предпазни очила, шапки и дезинфекционни препарати. Желаещите да дарят пари пък можело да направят превод по банковата сметка на МБАЛ "Проф. д-р Асен Шопов", като отбележат, че средствата са за закупуване на лекарства, защитни средства, апаратура и дезинфектанти.

Стотици потребители на социалните мрежи реагираха мигновено на призива, като голяма част от тях бяха възмутени защо лечебното заведение е в такова състояние, че да търси храна и дърва за огрев от дарители.

Оказа се, че болницата е в стабилно финансово състояние. От МБАЛ-Златоград обясниха, че призивът в социалните мрежи бил пуснат, тъй като в региона имало много дарители, които искат да помогнат. По този начин те уточнили от какво имат нужда.

Болницата сама приготвя храната за пациентите си и затова подобни продукти биха били полезни.

Лечебното заведение няма Инфекциозно отделение, въпреки това лекува пациенти с COVID-19.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини