Samsung се пошегува с Apple заради липсата на слушалки и зарядно в комплекта на iPhone 12

Премиерата на iPhone 12 се превърна в широко дискутирана тема в технологичната индустрия. През последните дни се появиха много публикации свързани с подобренията в смартфоните. Докато потребителите очакват да стартират предварителните поръчки на всички версии на iPhone искаме да обърнем внимание на една специфична особеност на представителите на серията.

Аpple взеха странното решение да не включват зарядно устройство в стартовия комплект на iPhone 12, което важи и за аудио слушалките. Компанията се аргументира с желанието си да намалят огромното количество електронни отпадъци, което се генерира всяка година. Аpple дори си поставиха амбициозната цел да отделят нулеви вредни емисии в атмосферата до края на 2030г.
 
Аpple премахва зарядните устройства и EarPods слушалки от всички комплекти на iPhone. Това означава, че и другите устройства от популярния бранд, които се предлагат във физическите магазини на Apple и търговските им партньори по цял свят няма да включват тези аксесоари.

Съвсем закономерно този ход предизвика реакция в най-големите конкуренти на Apple в мобилната индустрия. Добър пример са Samsung, които не пропуснаха да се пошегуват с тези ограничения на iPhone 12. Корейският производител публикува няколко поста и снимки в Twitter и Facebook, с които изтъкват предимствата на своите устройства, спрямо iPhone 12.

Най-директната закачка представлява снимка на зарядно устройство с логото на Samsung, която е придружена от текста "Included With Your Galaxy", съобщава PocketNow. По този начин компанията акцентира на факта, че ако искате нов смартфон със зарядно устройство и аудио слушалки би следвало да изберете модел от Samsung Galaxy серията.

Успоредно с това Samsung Mobile публикуваха изображения на няколко смартфона от гамата, сред които Samsung Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip и Samsung Galaxy Note 20. Публикацията обръща внимание на факта, че докато iPhone 12 са първите 5G смартфони на Apple можете да откриете разнообразие от 5G устройства в портфолиото на Samsung.

Източник: digital.bg

Коментари в сайта

Последни новини