Спартан транспортира пострадали при тежката катастрофа в Ямболско

Военнослужещи и техника от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) се включиха в оказването на помощ на пострадалите при тежката катастрофа, станала на пътя между Елхово и Лесово в област Ямбол днес, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Самолет Спартан извърши полет от София до авиобаза Безмер и в 18.45 ч. кацна обратно на летището в столицата. С него бяха транспортирани медицински екип от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и тежко пострадали при пътния инцидент между ТИР и микробус.

И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели, съобщиха от лечебното заведение.

Зловещата катастрофа отне живота на 3-ма души, а други 16 бяха ранени. При жестокия удар на място издъхнаха водачът на буса и още двама мъже. В ямболската болницата остават 9 от пострадалите при катастрофата. Няма пациенти с пряка опасност за живота, но повечето от тях са с травми. Някои от тях са настанени в Отделението по ортопедия, две лица остават в реанимация под активно наблюдение. Четири от пострадалите бяха на практика в шоково състояние. Много е рано да се дават прогнози, тъй като едно такова състояние се мени в рамките на часове, съобщи снощи здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини